Manchester City ønsker Gvardiol, men Liverpool har gitt RB Leipzig gode forhandlingskort– Salget av Szoboszlai har gitt oss trygghet - behovet for penger er ikke like stort nå

Liverpool ser ut til å ha slått to fluer i en smekk, og kan ha stukket kjepper i Manchester Citys hjul.

Det så lenge ut til at det var et spørsmål om tid før Josko Gvardiols overgang til Manchester City ble et faktum. 

Den 19. juli skrev transferguru Fabrizio Romano at de to klubbene var enige om en overgangssum, og at kroaten hadde gjennomført deler av den medisinske testen. De to personlige betingelsen skal også ha blitt enige om. 

Om vi skal tro RB Leipzigs egne manager Max Eberl, har ikke forhandlingene kommet fullt så langt. 

Har orden på økonomien

– Han er fortsatt her, og har ikke gjennomgått noen medisinsk sjekk - så det er ingenting vi vet sikkert enda. Jeg tror ikke han gjorde det bak ryggen vår, ettersom han er en ekte profesjonell. Han er virkelig entusiastisk, og han liker det vi har bygd her, forteller Eberl til Bild.

– Det stemmer at Manchester City har uttrykt interesse for å få ham. Han har selv sagt at han kan forestille seg overgangen veldig, veldig mye, men vi er fortsatt langt fra hverandre i forhandlingene. Vi er ikke i nærheten av å være enige om noen avtale. 

Og årsaken til at Manchester City og RB Leipzig sliter med å komme til enighet, kommer nok til å glede Liverpools supportere. 

– Salget av Szoboszlai - som overrasket oss alle på siste dag - har gitt oss trygghet og ro i sinnet. Behovet for penger er ikke like stort nå, og ideelt sett ønsker vi at han skal bli her. Vi er ikke en klubb som vanligvis blokkerer overganger, men vi har våre egne mål og ønsker at de skal bli realisert.

FORTSATT HÅP FOR LIVERPOOL? Gvardiol har tidligere uttalt at det er de rødkledde som er favorittlaget.

FORTSATT HÅP FOR LIVERPOOL? Gvardiol har tidligere uttalt at det er de rødkledde som er favorittlaget.

At Gvardiol kanskje kan bli i RB Leipzig en sesong til, er svært interessant sett med Liverpool-øyne med tanke på kroatens tidligere uttalelser. 

– Helt siden jeg var liten gutt har min far og jeg sett Liverpool-kamper. Jeg vokste opp med bare Liverpool-kamper.

– Da jeg begynte å følge med på fotball mer seriøst, så begynte jeg å heie på dem, og jeg ønsker definitivt å spille i Premier League og for Liverpool, sa Gvardiol i 2021. 

Neste sommer kommer Virgil van Dijk til å være 33 år, og kun ha ett år igjen på kontrakten. Da hadde det passet godt å hentet den neste stopperkjempen.

Håper å sjarmere Carvalho

Eberl uttalte seg også om spillerne som er lånt inn til det tyske laget, som blant annet er Liverpools Fabio Carvalho. 

– Jeg tror at en klubb også må fortsette å utvikle seg på den området. En utlån er alltid en stor mulighet. Man får tak i spillere som ellers ikke ville vært tilgjengelige.

Han håper at RB Leipzig gjør et godt nok inntrykk til at lånesoldatene får et forhold til klubben, sannsynligvis i håp om at de returnerer på en permanent overgang. 

– De kan slå seg til ro her og føle seg komfortable. Det vil definitivt være viktig for oss denne sesongen, og alt utover det gjenstår å se. Vi ønsker å knytte dem emosjonelt til klubben.

Carvalho markerte seg med mål i sin første treningskamp for RB Leipzig. 

Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

James Pearce:Jordan Henderson har gjennomført den mediniske testen

Liverpool-kapteinen nærmer seg Saudi Arabia.

Kom med klar melding til tvilende supportere

Kom med klar melding til tvilende supportere

Tyskeren ber om tålmodighet og tillit før 2023/24-sesongen.