Slik holder spillerne motet oppe på tross av det beinharde treningsregimet

Andy Robertson legger ikke skjul på at det blir lite tid til sosialisering i sesongoppkjøringen, hvor spillerne trener flere ganger om dagen.

Etter halvannen uke på treningsfeltet nærmer den første treningskampen mot Karlsruhe seg med stormskritt.

I kjent stil under Jürgen Klopp har sesongoppkjøringen bydd på mange og harde økter, for å forberede spillerne på en lang sesong hvor de forhåpentligvis skal kjempe lenge i alle turneringer. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside åpner Andy Robertson opp om sesongoppkjøring så langt. 

Vekker konkurranseinstinktet 

Skotten forteller at pre-season er en periode hvor spillerne har mulighet til å konkurrere mot hverandre, i større grad enn resten av sesongen. 

– Det er alltid konkurranse, men spesielt i pre-season. Man har flere muligheter til å spille små kamper mot hverandre. I løpet av sesongen, spesielt når du har tre kamper i uken, blir det mer taktisk og handler mer om å forberede neste kamp.

– Pre-season får frem konkurranseinstinktet i oss. Hvis vi ikke hadde hatt det konkurranseinstinktet, ville vi ikke vært der vi er. Det er det som har fått oss hit. Det er ingen problem å bli sint når man taper. Da handler det om å sørge for at det ikke skjer neste gang, forklarer Robertson. 

UTSLITT: Robbo ar en pust i bakken på gresset.

UTSLITT: Robbo ar en pust i bakken på gresset.

Motstridende nyheter rundt Henderson-overgangen

Motstridende nyheter rundt Henderson-overgangen

I formiddag ble det meldt om samtaler. Det stemmer ikke, ifølge Liverpool Echo.

Nyheter 18.jul 14:00
Bli bedre kjent med Jarell Quansah

Intervju fra Tyskland:Bli bedre kjent med Jarell Quansah

Liverpool-stopperen er klar for å ta ansvar fra dag 1.

Nyheter 18.jul 15:34

29-åringen lekker ikke skjul på at treningsregimet under sesongoppkjøringen er brutal kost. 

– Det er utrolig tøft. Det er tidlig opp om morgenen, harde økter i løpet av dagen, og det blir enda hardere i varmen - alt det til sammen gjør det veldig tøft fysisk.

I slike perioder er det ekstra viktig at lagkameratene støtter hverandre. 

– Det har vært ganske intenst, men guttene har taklet det og det er viktig at vi alle holder sammen i disse øyeblikkene og prøver å nyte det harde arbeidet og støtte hverandre gjennom det.

Robertson understreker at hensikten med treningen er å skape grunnlaget før en hektisk sesong. 

– Oppkjøringen gir et grunnlag, og det er det alt handler om. Man jobber hardt slik at kampene blir lettere. Det er det vi prøver å oppnå. Disse treningsøktene og alt vi gjør utenfor banen, forbereder oss mentalt på det. Når vi kommer til den første kampen av sesongen, må vi være klare til å angripe den.

SØKER SKYGGEN: Robbo gjemmer seg bort fra sola så mye som mulig.

SØKER SKYGGEN: Robbo gjemmer seg bort fra sola så mye som mulig.

Lite fritid

På spørsmål om hvorvidt det har vært tid til å knytte bånd med lagkameratene, sier skotten at det har vært lite tid til slikt. 

– Vi har hatt triple økter, etterfulgt av triple økter dagen etterpå. Jeg tror alle av oss har sovet mellom treningene, for å være ærlig!

– Vi har hatt liten sjanse til å sosialisere til nå, men vi prøver alltid vårt beste, og vi har allerede samlet inn noen bøter på denne turen. Vi har en liten rettssak i vente for å se om noen av guttene slipper unna eller ikke. Selvfølgelig er det moro når man skal lagkameratene skal vitne i rettssaker og slike ting. 

Han sier det er viktig å utnytte tiden man har uten forstyrrelser fra omverden. 

– Vi prøver å gjøre disse turene så morsomme som mulig. På banen konkurrerer vi mot hverandre, men utenfor banen handler det om å bygge lagånd og samhold, og det handler også om å ha det gøy.

– Vi er borte fra familiene våre, borte fra barna våre, og det blir vanskeligere for hver dag som går. Man begynner å lengte hjem og slike ting, og alle av oss føler det samme. Så det er viktig at vi alle prøver å fylle tiden vår på best mulig vis. 

Luis Diaz er ønsket i Saudi Arabia

Luis Diaz er ønsket i Saudi Arabia

Ryktebørsen 18.jul 15:53
Dette er ungguttene som får sjansen i pre-season

Full oversikt:Dette er ungguttene som får sjansen i pre-season

11 akademispillere er med Jürgen Klopp til Tyskland.

Innsikt 17.jul 13:36