Bud på Fabinho fra Saudi-Arabia

Selges Fabinho vil de røde hente en erstatter.

Etter et døgn der alt har handlet om kaptein Jordan Henderson og interessen fra Al-Ettifaq i Saudi-Arabia, slipper The Athletic-journalist David Ornstein en bombe rundt en annen midtbanespiller i klubben. Ornstein er en journalist som har kildene sine i orden når det kommer til overganger.

Tidligere har Thiago Alcantara fått tilbud fra Saudi Pro League og vært avvisende – og denne gang er det Fabinho. Nå virket det også veldig konkret.

Klubben Al Ittihad vil komme med en henvendelse til Liverpool om kjøp av Fabinho, og det er forventet at overgangssummen vil være på 40 millioner pund.

Det er forventet av en avgjørelse vil bli tatt raskt, enten det blir salg eller ikke.

Al Ittihad er en av de fire statseide klubbene i Saudi Pro League, har Nuno Espirto Santo som manager, og har allerede hentet Karim Benzema, N'Golo Kante og Jota (eks-Celtic) denne sommeren. De er regjerende ligamestere.

Må hente erstatter

Fabinho er Liverpools mest utpregede defensive midtbanespiller, og ville trolig ha vært i startoppstillingen til de første kampene neste sesong. Stefan Bajcetic kom inn i samme rolle forrige sesong, men måtte operere og er akkurat tilbake i lett trening. Henderson er linket bort fra klubben.

Dersom det blir salg av Fabinho, vil de røde hente en erstatter til den rollen. Romeo Lavia fra Southampton er et av flere alternativer som vurderes.

Fabinho har tre år igjen av avtalen sin i klubben. Forrige sesong var hans svakeste så langt i den røde drakten, trolig delvis på grunn av VM, der Jürgen Klopp var helt åpen på at det tok lang tid før vi fikk se «gamle Fabinho» igjen.

Liverpool betalte 43,7 millioner pund da de kjøpte Fabinho fra Monaco i 2018. Han fyller 30 år i oktober, og representeres av «superagent» Jorge Mendes i Gestifute som står bak mange av de mest profilerte overgangene til Saudi-Arabia det siste halve året.

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Det finnes noen spillere man skulle ønske at ikke lot seg friste, og en av dem er Jordan Henderson

Liverpool-kapteinen skal helle mot å takke ja til en overgang til Saudi-Arabia.

Kommentar 13.jul 08:54
Liverpool har fortsatt ikke hørt noe

Echo:Liverpool har fortsatt ikke hørt noe

Det har fortsatt ikke kommet noen henvendelse fra Saudi-Arabia.

Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.