– Vi vil se hva fremtiden bringer men det ville være en stor ære å bli kaptein for laget

Virgil van Dijk har allerede vært kaptein for Liverpool ved flere anledninger, og han tar gjerne rollen permanent.

– Jeg ser definitivt ledere, og definitivt spillere som kan bli den lederen for laget, sa Virgil van Dijk på lørdagens pressekonferanse.

– Selvsagt er det ikke noe som skjer over natta men vi har definitivt mange spillere som kan og må ta ansvaret, så jeg er selvsikker på at det vil skje.

Et sentralt tema var de store utskiftningene i sommer, og brått er 32-åringen en av de aller eldste i troppen.

– Men det er klart at de navnene som forlot oss var veldig viktige for oss med sin erfaring og selvsagt kvaliteten de også har, men nå må andre ta steget frem.

Henderson og kapteinsvakumet

Virgil den store er også en av dem med lengst fartstid i klubben nå som den siste kapteinen har reist til Saudi-Arabia.

– Selvsagt kommer han til å bli et stort savn for oss, som en spiller men definitivt som leder og kaptein. En som har vært så viktig for oss i vår suksess over de siste årene, i klubbens suksess de siste årene så vi kommer til å savne han.

– Men det er en del av fotballen også, spillere kommer og går, og andre må ta ta steget opp nå og det er realiteten. Men han vil bli savnet, jeg vil definitivt savne han, og vi ønsker han alt godt.

Midtstopperen er favoritt til å bli ny kaptein hos de fleste som lar deg sette penger på spill.

– Vel, kapteinsrollen har ikke blitt offentliggjort ennå så jeg kan ikke si så mye om det. Men det er klart at jeg allerede har vært kaptein for laget flere ganger over de siste par årene.

– Det er alltid et stolt øyeblikk å gjøre det. Vi vil se hva fremtiden bringer men det ville være en stor ære å bli kaptein for laget.

Ønsker å gjøre opp for forrige sesong

Den generelle stemninga virker å være god i gruppa, og det er en følelse av en revansjesugen gjeng etter 2022/23.

– Jeg tror definitivt at det er tilfelle. Det er klart at vi alle er mennesker og over de siste årene har vi hatt mye suksess sammen og hvis du har hatt en sesong som vi hadde sist år, hvor mye ikke gikk som vi alle ønsket, da ønsker du å rette opp i det.

Klopp forklarer hvorfor Thiago, Bajcetic og Bradley ikke er i Singapore

Klopp forklarer hvorfor Thiago, Bajcetic og Bradley ikke er i Singapore

Og 56-åringen bekrefter at vi ligger an til å få se Dominik Szoboszlai på banen mot Leicester.

Nyheter 29.jul 15:20
Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Sterke reaksjoner fra Liverpools LGBT+-gruppe, men nåværende og tidligere lagkamerater kaller Henderson en legende

Som forventet har Jordan Hendersons omstridte valg skapt engasjement.

Nyheter 27.jul 10:02

Fra å være en klippe bak måtte også nederlenderen tåle kritikk etter svakere prestasjoner. En lang ferie kan ha gjort mye for forsvarssjefen.

– Vel, la oss håpe det! Jeg har hatt en fantastisk sommerferie og jeg føler meg topp. Vi hadde en god leir i Tyskland hvor vi trente hardt men også gjorde mye taktisk arbeid som var veldig nødvendig. Jeg føler meg flott og forhåpentligvis kan vi alle dra nytte av det, inkludert meg selv.

Opptrer som en leder mot nykommerne

Noen av de siste bitene i puslespillet skal samles på treningsleir i Singapore, hvor alle supporterne på hotellet og treningsfeltet gjør inntrykk.

– Det er alltid en fantastisk følelse å være på denne siden av verden og se så mange glade ansikter og gjøre fansen glad.

– Vi er veldig priviligerte og heldige som får gjøre det og la oss fortsette med det.

Van Dijk forsøker å gå foran og hjelpe førstereisende Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai inn i varmen.

– For å være ærlig, jeg er veldig imponert over disse gutta og selvsagt er det kun bare begynnelsen, det er preseason, men disse gutta har funnet seg godt til rette. Og når det gjelder lederskapet, alle som kommer inn, vil du bare ønske velkommen på samme måte som du selv ønsker å bli møtt. 

– De er flotte karer og vi kommer ganske godt overens, og forhåpentligvis kan vi også ha suksess sammen.

Neste utfordring for Van Dijk & Co er Leicester City på søndag. LFCTV/LFCTV GO, VGTV+ og V Sport PL/Viaplay viser kampen som starter 11:00.