– Å være kaptein er noe som gjør meg veldig stolt, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre alle stolte og fornøyde

Liverpools nye kaptein er klar for å ta opp hansken inn i den nye sesongen.

– Det var åpenbart et veldig skuffende år i fjor. Det var faktisk ikke en dårlig innspurt. Selvsagt oppnådde vi ikke det vi hadde håpet å oppnå til slutt og det var veldig skuffende. Så drar du på en veldig kort sommerferie og reflekterer over sesongen du har hatt, personlig og som lag, og det gjør vondt. Det gjør veldig vondt. Du har stolthet som menneske og du føler at du kunne ha gjort mye bedre, forteller Virgil van Dijk i det som er hans første intervju som Liverpool-kaptein.

– Det har selvsagt vært en interessant sommer med spillere som har forlatt oss og nye spillere som har kommet inn, denne lille endringen som pågår. Vi må også være litt tålmodige men vi ønsker å være der og vi ønsker å vise hva vi er i stand til for vi har en fantastisk spillergruppe, stab, fans, stadion, vi bør ikke engang diskutere det. Men vi kan være der oppe igjen, sier 32-åringen til Liverpoolfc.com.

31. juli ble det offentliggjort at nederlenderen var valgt av Jürgen Klopp som Jordan Hendersons etterfølger. Litt av en følelse må det være.

– Yeah, jeg er selvsagt kaptein for Nederland, og det var allerede en stor ære, et stolt øyeblikk også. Men å også være kaptein for Liverpool Football Club er noe jeg ikke kan beskrive akkurat nå. Det er noe som gjør meg veldig stolt og jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjøre alle stolte og fornøyde med meg og fotballklubben. 

– Det vil åpenbart ikke være lett til tider, det kommer til å bli vanskelig på og utenfor banen men jeg liker utfordringer.

Et sterkt lag trenger sterke ledere

Med flere viktige seniorer og ledere i garderoben ute av klubben, er det litt av et arbeid som venter Van Dijk og den nye ledergruppa. Forsvarssjefen sier han har lært mye av Jordan Henderson og James Milner, og måten de jobbet på.

SKOTTEN KAN OVERTA PENGESEKKEN: Andy Robertson kan bli den som tar over noe av James Milners disiplin i garderoben.

SKOTTEN KAN OVERTA PENGESEKKEN: Andy Robertson kan bli den som tar over noe av James Milners disiplin i garderoben.

– Jeg vil aldri føle meg for stor til å stille spørsmål eller spørre om hjelp når det trengs. Selvsagt har jeg full tillit til at jeg er klar for jobben, og forhåpentligvis kan vi få en svært suksessfull sesong.

I tillegg til Van Dijk er Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson, Alisson Becker og Mohamed Salah i ledergruppa. Dog har de litt ulike roller.

– Noen ting kommer til å bli nye for meg på grunn av hvor stor fotballklubben er, men jeg ser frem til det. Sammen med resten av gutta i ledergruppa, må vi danne et veldig, veldig godt, sterkt team for å lykkes med resten av laget. Det er starten. Jeg ser veldig positivt på det.

Robertson kan deler av overta Milner-rollen

James Milner, nå i Brighton, var den som hadde stålkontroll på botsystemet, men her mener Van Dijk at han har funnet en god kandidat.

– Vi tenkte at Robbo kunne være den rette men vi må diskutere det ordentlig med guttene som skal gjøre det.

– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

Pausepraten er tilbake. Og i første episode denne sesongen snakker vi om kapteinsvalget, og tar farvel med Jordan Henderson.

Podcast 01.aug 12:39
Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Tidligere i uken ble det bekreftet at Virgil van Dijk kom til å ta over kapteinsrollen i Liverpool etter at Jordan Henderson forlot klubben.

Nyheter 04.aug 17:45

Og selv om skottene visstnok kan dette med penger, informerer kapteinen om at spillergruppa er påvirket av arven fra James Milner.

– Men vi har en god gruppe som allerede har Millie-effekten slik at ingen passer egentlig på at noen kommer for sent eller er på telefonen når de ikke kan være på telefonen. Alle må være på topp og selvsagt ledergruppa, det starter med oss. Vi må gå foran med et godt eksempel.

Den beste tida å starte på er nå, når de røde skal prøve å legge smerten fra 2022/23 bak seg og heller bruke det som bensin på motivasjonsbålet.

– Men nå starter vi fra scratch, Chelsea borte blir en veldig tøff en, første ligakamp. Vi ønsker å vise ikke bare for oss selv men også for supporterne og for verden at vi kommer tilbake og det føler vi som at vi vil.

Serieåpningen Chelsea - Liverpool, kan du følge fra 17:30 søndag 13. august. Den vises på V Sport PL/Viaplay.