Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Tidligere i uken ble det bekreftet at Virgil van Dijk kom til å ta over kapteinsrollen i Liverpool etter at Jordan Henderson forlot klubben.

Mandag kveld ble det bekreftet at Virgil van Dijk er Liverpools nye kaptein, og at Trent Alexander-Arnold er klubbens nye visekaptein. 

Nederlenderen har allerede vært kaptein for de rødkledde i flere kamper i Jordan Henderson og James Milners fravær, og virket som det naturlige kapteinsvalget for Jürgen Klopp. De resterende spillerne i Jürgen Klopps ledergruppe er Andy Robertson, Alisson Becker og Mo Salah. 

I et intervju med Liverpools hjemmeside forklarer Klopp hvorfor han ønsket seg van Dijk som sin fremste leder. 

Får en uke med full trening før seriestart

Får en uke med full trening før seriestart

Liverpools spanske midtbaneduo har brukt de siste ukene godt.

Naturlig etterfølger

– Det var min avgjørelse, men det var ikke et vanskelig valg. Virgil er en helt naturlig etterfølger etter en veldig stor personlighet i Hendo, og vi måtte erstatte James Milner også. Det er ikke mulig med bare en person, så derfor har vi også en ledergruppe, som er en svært viktig gruppe, forklarer Klopp. 

Tyskeren sier at midtstopperen har karaktertrekkene man ønsker seg i en kaptein. 

– Van Dijk har alt man kan ønske seg i en kaptein for Liverpool. For det første, så er han sannsynligvis kapteinen i Premier League med best utseende, som er svært viktig for lagbildene!

– Men fra spøk til alvor, så er alle personlighetstrekkene han trenger til stede.

GOD STEMNING: Klopp og Virgil i godt humør på treningsfeltet.

GOD STEMNING: Klopp og Virgil i godt humør på treningsfeltet.

Må bygge ny kultur

Klopp sier det er ekstra viktig at lederne nå tar ansvar, ettersom det må bygges en ny kultur i klubben etter Milner og Hendersons exit. 

– Han ønsker å være en leder, og er en leder. Han må ta ansvaret, og det må alle andre også, ettersom vi har vært vant med en ting og nå må vi skape noe nytt - en ny struktur og en ny kultur - og det er veldig spennende. 

I oppbygningen av den nye kulturen spiller kapteinen i Liverpool sannsynligvis den viktigste rollen. 

– Han får en diger rolle i det, og den må han ta. Jeg tror han føler på stoltheten og æren av å være klubbens kaptein. Nå kommer han også til å føle på alt ansvaret det innebærer, og det er bra det også. Vi kommer til å gjøre dette sammen, og skal hjelpe ham på veien. 

Nederlenderen skal ha vært tydelig henrykt da han fikk beskjeden fra treneren sin. 

– Da jeg så reaksjonen hans, ble jeg veldig glad på hans vegne. Jeg var kaptein i Mainz 05 i en liten periode, men jeg har aldri følt på noe lignende. Å være kaptein for Liverpool FC er helt annerledes. Jeg kunne se at han var veldig glad for det, og da var jeg også glad på hans vegne. Nå begynner arbeidet, avslutter Klopp om sin nye kaptein. 

Tror André-interesse kan være taktisk spill fra Liverpool i Lavia-forhandlingene

Tror André-interesse kan være taktisk spill fra Liverpool i Lavia-forhandlingene

Liverpool-journalist mistenker at klubben driver taktisk spill for å sikre seg Romeo Lavia.

Bekreftet: Liverpool selger unggutt

Bekreftet: Liverpool selger unggutt

Max Woltman er klar for Oxford United.