Avgjørende uker for Tyler Morton

Unggutten har gått glipp av hele sesongoppkjøringen så langt.

Seks av alternativene på Liverpools midtbane fra forrige sesong er nå borte, og når i tillegg Leighton Clarkson er solgt til Aberdeen, har det åpnet seg en mulighet for å vise seg frem for unge spillere. 

Bobby Clark og James McConnell er blant dem som har tatt vare på sjansen de har fått på midtbanen i oppkjøringen, men en som ikke har vært å se, er Tyler Morton, som sliter med en langtidsskade. 

20-åringen kan bli vurdert som et alternativ til å dekke opp for tapet av Fabinho i sekserrollen, men har havnet bakpå som følge av bruddet i foten han pådro seg på utlån i Blackburn i april. Morton ble operert kort tid etter skaden og hadde nok håpet å være klar til starten av sesongoppkjøringen, men han var verken med til Tyskland eller Singapore med resten av lagkameratene. 

Gode og dårlige nyheter på skadefronten

Gode og dårlige nyheter på skadefronten

Tyler Morton er ikke med førstelagstroppen til Tyskland.

– Ikke mye som tyder på at han er klar for å ta steget til Premier League helt ennå

– Ikke mye som tyder på at han er klar for å ta steget til Premier League helt ennå

Blackburn-ekspert tror Tyler Morton vil ha godt av et nytt utlån før han kan spille seg inn i troppen til Jürgen Klopp.

Innsikt 10.jun 20:01

Mens Thiago og Stefan Bajcetic er ventet tilbake i full trening sammen med lagkameratene denne helgen, har vi ikke fått noen oppdateringer når det gjelder Morton, som dermed har noen avgjørende uker foran seg. Unggutten var i lett trening tidligere i sommer, og nærmer seg nok å være tilbake for fullt igjen.

Nytt utlån? 

Liverpool.no har i flere omganger omtalt utfordringene klubben har knyttet til «homegrown»-spillere, og det problemet har ikke blitt mindre etter at Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner forsvant. Morton, som har vært i Liverpool FC i hele sin karriere, trenger ikke å bli registrert verken i Premier League eller Europa League, og vil dermed ikke ta opp en plass i troppen. 

Men spørsmålet er om mannen som fikk muligheten fra start i Premier League, Champions League, FA-cupen og ligacupen i 2021/22-sesongen rekker å trene seg opp i tide til å bli vurdert av Jürgen Klopp inn mot årets sesong. 

Morton tilbrakte forrige sesong på utlån i Blackburn og fikk stort sett spille fast for klubben som var nære playoff til Premier League, men ikke alle var like imponert over prestasjonene.

– Tyler Morton startet friskt, men prestasjonene falt utover i sesongen. Han har glimtvis imponert med god pasningsfot og bra overblikk, men har ellers manglet litt på fysikken og evnen til å prege kamper. I noen kamper blir fort litt anonym, og han har gjort en del feil, sa Championship-ekspert og Blackburn-supporter Eirik Aase til liverpool.no i juni.

– Det er utvilsomt en spennende spiller i Morton, men basert på dette låneoppholdet er det ikke mye som tyder på at han er klar for å ta steget til Premier League helt ennå, sa Aase.

Scouseren kjemper med spillere som Bajcetic og Clark om å være blant ungguttene som får være fast inventar i førstelagstroppen denne sesongen, og for øyeblikket er han nok litt bak i køen. Men finner han tilbake til prestasjonene fra 2021/22-sesongen, kan Morton være et solid tilskudd til en Liverpool-midtbane som trenger dekning og kvalitet.

Får en uke med full trening før seriestart

Får en uke med full trening før seriestart

Liverpools spanske midtbaneduo har brukt de siste ukene godt.

Det begynner å haste!

Det begynner å haste!

KOMMENTAR: Liverpool må få opp dampen på overgangsmarkedet, men frykten er at det allerede kan være for sent.

Kommentar 03.aug 18:25