Scouseren er Liverpools nye visekapteinDen nye kapteinen tror Alexander-Arnold kommer til å vokse på lederansvaret

Scouseren Trent Alexander-Arnold har fått ansvaret med å ta over stafettpinnen etter James Milner.

Mandag ble det bekreftet av klubben at det er Virgil van Dijk som er Liverpools nye kaptein, og at Trent Alexander-Arnold er de rødkleddes nye visekaptein. 

Den lokale 24-åringen har allerede vunnet alle de gjeveste trofeene med Klopps mannskap, som en av de viktigste spillerne i laget. Dersom han unngår skader kommer han til å runde 300 kamper i den røde Liverpool-drakta i løpet av den kommende sesongen. 

Virgil van Dijk tror hans kapteinskollega kommer til å vokse på ansvaret han får fremover. 

Bekreftet: Virgil van Dijk er Liverpools nye kaptein

Bekreftet: Virgil van Dijk er Liverpools nye kaptein

Forsvarssjefen tar over etter Jordan Henderson, mens Trent Alexander-Arnold blir visekaptein.

Legger inn nytt og forbedret bud på Lavia - nærmer seg Southamptons prislapp

Paul Joyce og Fabrizio Romano:Legger inn nytt og forbedret bud på Lavia - nærmer seg Southamptons prislapp

Liverpool skal ha sendt et nytt bud til Southampton etter at det første forsøket ble avslått.

Bra timing

– Det er selvfølgelig et stolt øyeblikk for ham og familien hans. Jeg tror han er i en fase nå hvor det er på tide at han gjør den overgangen og blir en større leder for fotballklubben. Jeg tror han vil ta de nødvendige stegene, sier Liverpools nye kaptein i et intervju med klubben

Nederlenderen tror det økte ansvaret kommer til å gi personlig vekst for scouseren. 

– Han kommer også naturligvis til å få hjelp fra meg selv og de andre - Robbo, Ali, Mo, og selvfølgelig manageren - og da tror jeg han kan ta det neste steget.

– Jeg tror det kommer til å være til stor nytte for ham å få det ansvaret, så det er et veldig bra valg av manageren. Selvfølgelig er de andre i ledergruppen også viktige, og vi må alle sørge for at vi tar ansvar fremover.

Fra gutt til mann

Van Dijk har fulgt utviklingen til Trent nærmere enn de fleste siden han kom til klubben i januar 2018. 

– Det har vært flott å se utviklingen hans, og det er svært gledelig. Jeg så ham komme inn i laget som en liten gutt med masse kvalitet og potensiale, og han har allerede vist at han har det som skal til. Han har vært en viktig del av alt vi har vunnet.  

– Nå får han en ny rolle, og kommer til å få mer ansvar som en av lederne i laget. Vi må gi alt og jobbe hardt, og det er den standarden vi nå må sette for å bli vellykkede. 

Kapteinen snakker også om viktigheten av ledergruppen, som i skrivende stund består av Alisson Becker og Andy Robertson i tillegg til ham selv og Alexander-Arnold. 

– Vi må stole på hverandre. Vi er i bunn og grunn laget bak laget, på et vis. Til tider er vi de som må ta mer ansvar enn andre - men vi bør glede oss over det.

– Jeg er trygg på at vi kommer til å klare oss bra. Det vil selvfølgelig være mange øyeblikk hvor det ikke kommer til å være lett, men det er en del av livet også, og jeg tror vi alle bør nyte det og gjøre vårt beste. 

Onsdag er det ventet at Trent og Virgil kommer til å være involvert når laget møter Bayern Munchen. Den kampen starter 13.30, og sendes på LFCTV GO, VGTV+, V Sport PL og Viaplay. 

Klopp vil ha inn en ny forsvarsspiller

Joyce: Klopp vil ha inn en ny forsvarsspiller

Paul Joyce skriver at Jürgen Klopp helst ønsker seg en ny forsvarsspiller før overgangsvinduet stenger.

Startet da Dundee FC røk ut av Viaplay-cupen

De utlånte: Startet da Dundee FC røk ut av Viaplay-cupen

Owen Beck er allerede i gang med sesongen i Dundee FC.