– Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det

Det forlengede overgangsvinduet i Saudi-Arabia skaper hodebry for Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp avholdt sin vante pressekonferanse fredag formiddag, og tyskeren fikk raskt spørsmål om Mohamed Salah-situasjonen.

Egypteren er ønsket av Al-Ittihad, og den nyrike klubben virker villig til å strekke seg langt for å sikre seg signaturen.

Liverpools trener fortalte pressen at 31-åringen var innstilt på en ny sesong på Anfield, og at klubben ikke hadde mottatt noe bud.

Det er likevel et problem som irriterer han, og det er når overgangsvinduet stenger i Saudi-Arabia. I Europa stenges det natt til 1. september, mens det holdes åpent til 20. september i Midtøsten.

– Det er ikke kult, men det er slik situasjonen er. Det er en del av gamet, men det er vanskelig å håntere ulike tidspunkt. Vårt overgangsvindu stenger, og deres forblir åpent. Hvordan skal vi da reagere? Fra det øyeblikket (1. september) spiller vi til 1. januar, og troppen er satt, sa Klopp.

UFORUTSIGBART: Jürgen Klopp er ikke spesielt fornøyd med når overgangsvinduet stenger i Saudi-Arabia.

UFORUTSIGBART: Jürgen Klopp er ikke spesielt fornøyd med når overgangsvinduet stenger i Saudi-Arabia.

– FIFA kunne gjort noe

Jürgen Klopp vet godt hvilket prissjiktet Liverpool er i, og engelske klubber har sjelden spilt andrefiolin på overgangsmarkedet. Det er ikke et nytt fenomen, mener Klopp, som ga et par eksempler.

– Hvis vi er interessert i en spiller fra Wigan, drar jeg dit og de forteller sin pris, og til slutt betaler vi den sannsynligvis. Bundesliga fungerer på samme måte, med Bayern og Dortmund. Bielefeld eller Mainz kan ikke konkurrere med dem. Når det er sagt, er dette et nytt nivå, og det er ikke positivt.

De fleste, om ikke alle europeiske ligaer, stenger overgangsvinduene sine den 31. august, og det er ingen tvil om at tyskeren mener Saudi-Arabia bør følge de samme reglene.

– Vi hadde noe lignende med Russland for en stund siden. De hadde andre datoer, men det var ikke vanvittige summer den gangen. Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det, fortsatte han.

Klopp avsluttet svaret sitt med å rette søkelyset mot FIFA.

– De lovgivende organene burde få dette på plass fort, om de (Saudi-Arabia) ønsker å delta. Da vil alle klubbene fullføre overganger samtidig. Jeg er ganske sikker på at FIFA kunne gjort det, hvis de ønsket det.

Kjente på en enorm lettelse da Mac Allister-avgjørelsen tikket inn

Kjente på en enorm lettelse da Mac Allister-avgjørelsen tikket inn

Midtbanespilleren så ut til å være suspendert mot Newcastle, men plutselig kom kontrabeskjeden.

Trent er klar til søndag – usikkerhet rundt Konate

Skadeoppdatering:Trent er klar til søndag – usikkerhet rundt Konate

Jürgen Klopp kom med en skadeoppdatering i forkant av Newcastle-kampen.