Kjente på en enorm lettelse da Mac Allister-avgjørelsen tikket inn

Midtbanespilleren så ut til å være suspendert mot Newcastle, men plutselig kom kontrabeskjeden.

Forrige helg fikk Alexis Mac Allister debutere i Liverpool-drakten på Anfield, men argentineren fikk bare en liten time på gressmatten. 24-åringen kom for sent inn i en duell, og taklet Bournemouth-spiller Ryan Christie.

Ved første øyekast så det ut som en stygg situasjon, men flere ble overrasket over avgjørelsen da reprisene kom rullende over skjermen. 

De fleste eksperter og supportere har vært enige om at Mac Allister ble hardt straffet, og Liverpool virket å være enig.

På mandag anket klubben suspensjonen, og et døgn senere ble avgjørelsen endret. Mac Allister er dermed klar for å møte Newcastle på søndag.

– Veldig gode nyheter, og en enorm lettelse, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

– Jeg var ikke sikker (på om avgjørelsen var feil) like etter kampslutt. Da jeg så bildene, var jeg ganske sikker på at det ikke var rødt kort, men det betyr selvfølgelig ikke at anken vår ville bli godkjent.

IKKE ENIG: Mohamed Salah, Alexis Mac Allister og Luis Diaz forstod lite da dommer Thomas Bramall tok opp det røde kortet.

IKKE ENIG: Mohamed Salah, Alexis Mac Allister og Luis Diaz forstod lite da dommer Thomas Bramall tok opp det røde kortet.

Heldigvis for Liverpool og Jürgen Klopp ble anken godkjent. Tyskeren tror de la inn en god søknad, og viser til hvor tydelige bildene var i etterkant av situasjonen.

– Det er svært sjeldent situasjoner hvor nesten alle er enige om at noe ikke er rødt kort. Det kan ha vært en typisk «tidlig i sesongen-beskjed», og harde taklinger skal selvfølgelig straffes. Dette var ikke en slik situasjon, konkluderer han.

Endo imponerte

I Mac Allisters fravær ble nysigneringen Wataru Endo sendt på gressmatten, i håp om å redde tre poeng. Det klarte japaneren, som også imponerte i debuten.

– Det er fortsatt tidlig, men du har helt rett (om at han var god). Debuten var vanskelig for ham, halvannen dag inn i Liverpool-karrieren og med ti mann. Jeg synes han gjorde det bra, sier Klopp.

Ifølge tyskeren har Endo imponerte på treningsfeltet denne uken. Får vi se japaneren fra start St. James' Park?

– Han er en god spiller, men det er aldri så enkelt. Vi hadde ham på benken for å bytte ham inn, men kanskje litt senere og i en annen situasjon. Vi kan dra nytte av hans gode spill, og nå er den første kampen unnagjort, avsluttet Klopp.

Liverpool reiser til Nord-England for å møte Newcastle på søndag. Kampen sparkes i gang kl. 17.30, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Hevder Mönchengladbach forbereder seg på Liverpool-bud

Hevder Mönchengladbach forbereder seg på Liverpool-bud

Et bud på 35 millioner euro kan være nok til å overbevise den tyske klubben.

– Han ønsker seg til Premier League, og Liverpool følger med

David Lynch:– Han ønsker seg til Premier League, og Liverpool følger med

David Lynch trekker et nytt navn opp av hatten etter skaden til Ibrahima Konate.