Dommernes nye retningslinjer har ført til kort-bonanza i engelsk fotball

Trolig får vi se flere gule kort i Premier League kommende sesong.

Som vi har omtalt tidligere har dommerne i EFL (English Football League) fått nye retningslinjer, og skal slå hardere ned på spesielt sabotasje og uthaling av tid.

Endringene, som det forventes at også Premier League innfører, har medført oppsiktsvekkende mange kort i ligaåpningene.

Ifølge Eirik Aase, som driver Championship Norge, har det blitt delt ut 178 gule og fire røde kort på de 32 første kampene i EFLs Championship, League One og Two.

Det er et snitt på høye 5,5 gule kort per kamp.

Liverpool blant de snilleste i fjor

Liverpool pådro seg totalt 57 gule kort i 2022/23. Det gir et snitt på 1,5/kamp. Kun Brentford (55), Arsenal (52), Manchester City og West Ham (44) var lavere i toppdivisjonen.

Verst i klassen var Leeds United med 84 gule og 2,21/kamp. Hadde Leeds og Liverpool hypotetisk sett spilt mot hverandre hver runde hadde det likevel ikke gitt mer enn 3,6 gule/kamp.

Trolig blir det flere 100-minutterskamper denne sesongen

Trolig blir det flere 100-minutterskamper denne sesongen

Dommerne skal følge VM-standarden og slå hardere ned på drøying av tid.

Fredag fikk vi se de nye retningslinjene i aksjon i Championship

Fredag fikk vi se de nye retningslinjene i aksjon i Championship

Torsdag ble det kjent at EFL (English Football League) kommer til å følge retningslinjene fra IFAB (International Football Association Board) om å være mer nøyaktige med tilleggstiden. Allerede fredag kveld fikk vi se det i praksis.

Flest gule for de røde var det Fabinho som fikk med 11. Bak han må vi ned til Trent Alexander-Arnold og Ibrahima Konaté med fem. Fulhams Joao Palhinha var ligaens versting med 14.

Aase har ikke statistikk på tilleggstid, men skriver at han registrerer at det har vært mye.

Da Arsenal vant FA Community Shield søndag ble det lagt til åtte minutter, men spillet fortsatte og først etter 101 minutter kom utligningen.