Fredag fikk vi se de nye retningslinjene i aksjon i Championship

Torsdag ble det kjent at EFL (English Football League) kommer til å følge retningslinjene fra IFAB (International Football Association Board) om å være mer nøyaktige med tilleggstiden. Allerede fredag kveld fikk vi se det i praksis.

Fredag kveld ble Championship sparket i gang da Southampton møtte Sheffield Wednesday. Kampen endte til slutt med 2-1 til sørkystlaget, og Romeo Lavia ble sittende på benken gjennom hele kampen.

I den første omgangen i kampen var det ingen spesielle hendelser som i utgangspunktet ga grunn til å legge til mye tid for dommer Bobby Madley, men det ble allikevel lagt til hele seks minutter i den første omgangen. I den andre omgangen ble det lagt til åtte minutter, som betyr at kampen varte i godt over 100 minutter.

Torsdag bekreftet EFL (English Football League) at de vil følge de siste retningslinjene fra IFAB (International Football Association Board) om å være mer nøyaktig å legge til tiden som går tap ved bytter, skader, mål og lignende.

Det er ventet at Premier League kommer til å følge etter EFL, og annonsere at de også kommer til å ha lignende praksis.

Trolig blir det flere 100-minutterskamper denne sesongen

Dommerne skal følge VM-standarden og slå hardere ned på drøying av tid.

Lavia satt på benken i Championship-premieren

Liveblogg 04.aug 20:04

Bevisst taktikk av mange

Forrige sesong så vi at flere lag hadde som en bevisst taktikk å stykke opp spillet til Liverpool på Anfield ved å drøye tid.

Et eksempel er da Arsenals målvakt Aaron Ramsdale fikk en mystisk øyeskade på Anfield uten noen foranledning, akkurat da Liverpool presset på for scoring med hjemmesupporterne i ryggen. Liverpool kom seg til slutt tilbake i kampen og burde ha vunnet den på tampen, og poengene bidro til at Arsenal ikke vant ligaen.

Newcastle United er også et lag som har dratt fordel av å gjøre kampene så korte som mulig. Forrige sesong var ballen i snitt i spill i 51 minutter i Howe-lagets kamper. Sent i august ble de straffet for drøyingen av tid da Fabio Carvalho scoret vinnermålet åtte minutter på overtid.

Nå skal altså dommerne legge til mer tid i situasjoner hvor det er mulig å drøye tid, og det vil garantert glede Klopp. Tyskeren er opptatt av å vinne på riktig vis uten å bruke skitne knep, men har flere ganger sett andre lag bli belønnet for en slik taktikk.