– Det er ingen hemmelighet at vi fortsatt er på utkikk etter spillere

Klopp brukte Curtis Jones i 6er-rollen mot Bayern Munchen, men sier han helst ønsker å få inn nye spillere til å fylle tomrommet.

Med kun en drøy uke igjen til seriestart har Liverpool fortsatt ikke fått inn en erstatter for Fabinho og Jordan Henderson. 

Da Bayern Munchen sto på motsatt banehalvdel onsdag var det Curtis Jones som måtte bekle den dype midtbanerollen. Scouseren mestrer rollen godt, og det er en posisjon han også spilte for England U21 i sommerens U21-EM. 

Jürgen Klopp sa på pressekonferansen før Bayern-kampen at Jones kan bekle rollen, men at han helst ønsker å få inn forsterkninger. 

Er på utkikk

– I denne formasjonen er Curtis Jones et av alternativene der, definitivt. Det er ingen hemmelighet at vi fortsatt er på utkikk etter spillere, men vi må også bruke det vi har. 

– Når vi har ballen er det ingen tvil om at Curtis kan ha en stor påvirkning på laget fra den posisjonen, forteller Klopp, og antyder at det er med ballen i beina 22-åringen er best. 

Klopp er svært fornøyd med at eleven ser ut til å ha kvittet seg med skadeproblemene som hindret utviklingen hans. 

– Utviklingen hans de siste månedene har vært bemerkelsesverdig. Han har blitt holdt igjen av noen skader, spesielt den siste, men det er slik som skjer med unge spillere. 

– Han har tatt store steg allerede, og har allerede spilt et utrolig antall kamper for Liverpool. Han var ikke stabil i laget frem til for rundt et år siden, og så fikk han en dårlig skade.

Liverpools trener ønsker å ha scouseren på banen, men antyder at han helst ønsker å ha ham i en indreløper-rolle. 

– U21-EM ga ham garantert selvtillit, og det gir mening å ha ham på banen, også i 6er-rollen dersom ingen andre er tilgjengelige. 

INSTRUKSER: Klopp sier noen velvalgte ord til Jones.

INSTRUKSER: Klopp sier noen velvalgte ord til Jones.

Viktig med tillit

Jones selv lar seg ikke affisere av å måtte bekle en dypere midtbanerolle. 

– Jeg ønsker bare å spille, og det påvirker meg ikke stort om jeg blir fortalt et jeg skal spille i den dypere rollen. Jeg har alltid vært en spiller som ønsker å score og få målgivende og slikt, men nå har jeg tilpasset meg til å bli bedre i det defensive spillet også, sa han i et intervju med The Anfield Wrap

Han sier det viktigste er at Klopp og resten av trenerapparatet stoler på at han kan mestre ulike roller. 

– Det viktigste er å ha tilliten til manageren i at han vet at jeg kan score og skape mål høyt oppe i banen, men at jeg også kan gjøre jobben i en dypere rolle. Det handler om å ha tilliten til manageren. 

– Det har hendt at Fabinho og Hendo har vært ute og jeg måtte være den defensive, det handler om å tilpasse seg i løpet av kampene. Det viktigste er å vite hva man skal gjøre i den rollen. Jeg er gammel nok og erfaren nok til å klare det uansett, sa han om å spille dypere i banen. 

– Han kommer til å spille i fire-fem år til på det øverste nivået

Egypts landslagssjef om Salah: – Han kommer til å spille i fire-fem år til på det øverste nivået

Rui Vitoria, som trener Mo Salah på landslaget, er ikke i tvil om at vingen har mange år igjen på det øverste nivået.

Nyheter 04.aug 19:57
Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Derfor valgte Klopp at Virgil van Dijk skulle være klubbens kaptein

Tidligere i uken ble det bekreftet at Virgil van Dijk kom til å ta over kapteinsrollen i Liverpool etter at Jordan Henderson forlot klubben.

Nyheter 04.aug 17:45