Egypts landslagssjef om Salah: – Han kommer til å spille i fire-fem år til på det øverste nivået

Rui Vitoria, som trener Mo Salah på landslaget, er ikke i tvil om at vingen har mange år igjen på det øverste nivået.

I kjølvannet av at Jordan Henderson har meldt overgang til saudi-arabiske Al-Ettifaq, var det mye snakk om hvem som skulle overta kapteinsbindet etter ham. 

Det endte med det mest åpenbare alternativet i Virgil van Dijk, med Trent Alexander-Arnold som hans visekaptein. I tillegg til det ble Mohamed Salah inkludert i ledergruppen, hvor også Alisson Becker og Andy Robertson er med. 

Egypteren har enda ikke båret kapteinsbindet for Liverpool, men Egypts landslagssjef Rui Vitoria er ikke i tvil om at Salah er moden for ansvaret dersom han får det. 

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Mener Trent Alexander-Arnold bør bli Liverpools neste kaptein

Jürgen Klopp har en viktig avgjørelse å ta de neste ukene.

Nyheter 22.jul 11:02
Dette er spillerne som nå kan få større lederroller

Dette er spillerne som nå kan få større lederroller

Visekaptein James Milner har allerede forlatt klubben, og alt tyder på at Jordan Henderson gjør det samme. Dette er spillerne som nå får større roller som ledere i stallen.

Innsikt 20.jul 11:57

Energispreder 

– Salah er en veldig bra kaptein og har en karakter jeg liker godt, men jeg kan ikke si noe om andre lag og andre miljøer. Han er ikke bare en kaptein på banen, men også utenfor, sa Vitoria i et intervju med The Athletic

– Jeg begynte å snakke med noen av spillerne da jeg tok over som manager, men han var den eneste som tok initiativ og sendte en melding til meg. Det er ikke alltid stjernene på banen er stjerner utenfor banen også. Salah er begge deler. 

Portugiseren sier kapteinen påvirker laget positivt på flere måter. 

– Han har en stor påvirkningskraft på de andre spillerne. Han gir positiv energi, er ydmyk, og er alltid klar til å hjelpe laget og landet sitt. 

KAPTEIN: Salah fører an for Egypt.

KAPTEIN: Salah fører an for Egypt.

Egenskaper utenom fysikken

Landslagssjefen roser karakteren til Salah, som kan minne om Milner i hans evige jakt etter å utvikle seg fysisk. 

– Han er fantastisk profesjonell. Han prøver alltid å forbedre seg for å forbli på det øverste nivået. Om det er søvn, frokost eller i gymmen - så gjør han alt han kan så ofte han klarer. 

– Han er nøyaktig med de små detaljene som gjør forskjellen. Det er utrolig hvor raskt han tar avgjørelser og hvordan han alltid er på rett sted til rett tid. Han er svært viktig for oss. 

Vitoria tror Salahs profesjonalitet og egenskaper gjør at han kommer til å holde seg på det øverste nivået i lang tid. 

– Han kommer til å spille i fire-fem år til på det øverste nivået, fordi han har noen egenskaper man ikke mister - å ta gode avgjørelser og blikket for spillet, forklarte Vitoria. 

Om under to uker kan Salah endelig fortsette rekordjakten når Premier League starter igjen. Egypteren er allerede Liverpools mestscorende spiller i Premier League og Europa, og jakter nå spillere som Billy Liddell og Gordon Hodgson på listen over tidenes beste målscorere i rødt. 

– Prøver å lære litt hver dag

– Prøver å lære litt hver dag

Alexis Mac Allister er klar for å lede Liverpools midtbane gjennom den kommende sesongen.

Nyheter 04.aug 15:17
Avgjørende uker for Tyler Morton

Avgjørende uker for Tyler Morton

Unggutten har gått glipp av hele sesongoppkjøringen så langt.

Nyheter 04.aug 12:11