– Prøver å lære litt hver dag

Alexis Mac Allister er klar for å lede Liverpools midtbane gjennom den kommende sesongen.

Han er bare 24 år, men etter salgene av Jordan Henderson og Fabinho har Alexis Mac Allister nå blitt en av de mer rutinerte spillerne på Liverpools midtbane. Argentineren vil trolig bli fast inventar som indreløper for de røde i 2023/24-sesongen, og etter en måned med oppkjøring virker han å være klar for oppgaven. 

– Når du får forståelse for spillet kan du spille hvor som helst, og det er det jeg prøver å oppnå. Jeg prøver å lære litt hver dag, og tror posisjonen som indreløper er en som passer meg godt, sier han til liverpoolfc.com.

For Brighton var Mac Allister av og til i en mer fremskutt rolle, og av og til som del av en dypere duo på midtbanen. På landslaget med Argentina har han imponert som indreløper, i rollen han nå sannsynligvis skal spille for Liverpool. 

Avgjørende uker for Tyler Morton

Avgjørende uker for Tyler Morton

Unggutten har gått glipp av hele sesongoppkjøringen så langt.

Får en uke med full trening før seriestart

Får en uke med full trening før seriestart

Liverpools spanske midtbaneduo har brukt de siste ukene godt.

– Spillestilen og taktikken her er litt annerledes enn hva jeg er vant med. Men jeg snakket selvsagt med Jürgen før jeg kom hit, og en av grunnene til at jeg valgte Liverpool er fordi jeg tror det kan passe meg godt, og at jeg kan passe inn i laget. Jeg ser mye fotball og vet hvordan laget ønsker å spille, sier han.

I Mascheranos fotspor

24-åringen blir den syvende spilleren fra Argentina til å representere Liverpool, og det gamle midtbaneankeret Javier Mascherano er et av forbildene til Mac Allister. 

– Vi er ikke veldig like spillere, men jeg vet at Liverpool-supporterne setter pris på en spiller som kan litt av alt. Jeg forsøker å være god med ballen, og når vi ikke har den gjør jeg alt for å vinne den tilbake. Forhåpentligvis kan jeg være litt som Mascherano i den defensive delen av spillet, sier han.

Tallene viser at vi kan ha mye å glede oss over når det gjelder Mac Allister. Tall fra Opta viser at han gjorde like mange taklinger per kamp som det Fabinho leverte forrige sesong, og andelen dueller han vant var høyere enn alle Liverpools midtbanespillere forrige sesong. 

I tillegg er han farligere offensivt, med tolv målpoeng i Premier League forrige sesong - mye mer enn det Liverpools midtbanespillere klarte å oppnå. 

Nå er det en uke til alvoret begynner mot Chelsea, og Mac Allister virker klar for oppgaven. 

– Jeg må bare fortsette å lære og prøve å bli bedre på et par av tingene som er nye for meg. Men jeg føler meg bra, og føler det har gått bra i kampene til nå.

Det begynner å haste!

Det begynner å haste!

KOMMENTAR: Liverpool må få opp dampen på overgangsmarkedet, men frykten er at det allerede kan være for sent.

Kommentar 03.aug 18:25
Var linket til Liverpool - nå er han så godt som klar for Tottenham

Var linket til Liverpool - nå er han så godt som klar for Tottenham

Overgangssommeren 04.aug 13:06