– Europa League gir oss en mulighet til å fokusere på å vinne Premier League

Trent Alexander-Arnold vil vinne alle turneringer han deltar i, men aller øverst henger Premier League-krona.

– Det var en vanskelig sesong men slik er fotballen. Vi har opplevd det før og kommer definitivt til å gjøre det igjen. Vi vil lære av det og gå videre, så lenge forrige sesong var et engangstilfelle er det en bra ting, fortalte Trent Alexander-Arnold til The Independent i sommer.

– Vi ønsker aldri slike sesonger men hvis denne er mye bedre har vi bevist for oss selv at vi fortsatt er et topplag.

Etter 38 ligakamper sist sesong blir det fortsatt Europa og midtukekamper, bare ikke i den ypperste turneringen. Kanskje kan de røde bruke det til sin fordel når de skal slå tilbake?

– Det gir oss en mulighet til å fokusere mye mer på Premier League. Vi respekterer turneringene vi spiller og ønsker å vinne dem alle men definitivt når vi går inn i sesongen, målet vårt å vinne Premier League.

Kan fokusere mer på ligaen

Scouseren jakter ikke på andre- eller tredjeplasser. Fordelen med Europa League er at Jürgen Klopp neppe trenger å toppe laget i gruppespillet. Mer av intensiteten, fokuset og energien kan legges i hjemlig spill.

– Det (Europa League) gir oss en en god sjanse til å fokusere på det. Det handler ikke om å bli to eller tre og bygge videre på det, vi er et lag fullt av vinnere. Vi vet hva som kreves, vi har kulturen og treneren som skal til for å vinne.

Liverpool vil naturlig nok være en av favorittene til å gå til topps i Europa League. Samtidig drømmer supporterne om en ny ligatittel.

– Det er et positivt press å gjøre det igjen for vi har laget som kan vinne.

Vil være den beste spilleren på banen

Trents sesong gjenspeilet laget. Ujevn, under kritikk, ute av form, før han avsluttet som en av ligaens aller mest sentrale og innflytelserike spillere.

– Ingenting endret seg for meg gjennom sesongen mentalitetsmessig. Du fortsetter å jobbe. Jeg ville bare være den beste spilleren på banen og det endret seg aldri, men mot slutten av sesongen følte jeg at jeg hadde fått kreftene tilbake og klarte å gjøre det konsekvent.

– Jeg har alltid beundret spillere som kan slå gode pasninger

Trent vokste opp med Alonso og Gerrard som forbildene. Nå går han i deres fotspor– Jeg har alltid beundret spillere som kan slå gode pasninger

I sin nye rolle på Liverpools midtbane påvirker Trent Alexander-Arnold kampene mer enn noen gang.

Nå er det kun en spiller igjen fra troppen Klopp overtok i 2015

Husker du Klopps første lag?Nå er det kun en spiller igjen fra troppen Klopp overtok i 2015

En noe utskjelt duo er plutselig blant de to med lengst tid i klubben.

Innsikt 29.jul 18:34

Totalt ble det to ligamål og ni målgivende i statistikken for 24-åringen.

Et skifte på midtbanen

Spesielt utmerket han seg med å sette sitt preg på kampene fra en sentral posisjonen på midtbanen. Byttet tillot Trent å trekke sentralt fra sin høyrebackplass. Trekket overrasket mange.

– Det var ikke uker med planlegging, det var mer informasjonsbasert enn trening på banen.

– Trenerne stoler på at jeg kan fylle rollen min når jeg har en endring. Dette var nok den største så langt men jeg stilte mange spørsmål og vi klarte å få det til å fungere, det er bare mye informasjon, lære hvordan vi får det til å fungere og alle var med på det.

Selv har han aldri lagt skjul på at han trives med den rollen. Men den forplikter.

– Det morsomste er friheten til å drive frem, få ballen og få ting til å skje. Det kommer også med utfordringer, du må være disiplinert og holde deg til en kampplan. Det er fordeler og ulemper, det er frihet men med mye ansvar for å kontrollere spillet.

Første steg mot en eventuell ny Premier League-tittel kommer søndag borte mot Chelsea. V Sport PL/Viaplay viser fra 17:30.