Trent vokste opp med Alonso og Gerrard som forbildene. Nå går han i deres fotspor– Jeg har alltid beundret spillere som kan slå gode pasninger

I sin nye rolle på Liverpools midtbane påvirker Trent Alexander-Arnold kampene mer enn noen gang.

Da Liverpool slet med å finne stabilitet forrige sesong, gjorde Klopp og trenerteamet et grep som endret fremtoningen til laget. 

Når de rødkledde hadde ballen la Trent Alexander-Arnold seg mer sentralt i banen og ble en del av midtbaneleddet. Formasjonsendringen gjorde at scouseren ble frigjort til å bidra i større grad offensivt, og i den siste delen av sesongen var han toneangivende for at Liverpool la press på konkurrentene i kampen om Champions League. 

I pre-season har Alexander-Arnold fortsatt å bekle den nye rollen, samtidig som han også har fått prøve seg i en dypere midtbanerolle. 

pressekonferansen før Bayern-kampen forrige uke, snakket han om den nye rollen i laget. 

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Midtbanen har fått fremskyndet generasjonsskiftet etter at an rekke midtbanespillere forlot laget i sommer.

Innsikt 05.aug 13:58
Liverpool mister ansatt til Newcastle

Liverpool mister ansatt til Newcastle

Jonathan Kane forlater rollen i Liverpool som visepresident for partnerskap, til fordel for jobben som direktør for partnerskap i Newcastle.

Trives sentralt

– Jeg tror det er enkelt å se at jeg liker å spille på midtbanen. Jeg føler at formasjonsendringen får det beste utav meg igjen. 

Det er fortsatt noen innkjøringsproblemer med den nye formasjonen, og spesielt det defensive har virket vaklevorent i sesongoppkjøringen. Trent fastslår at det er noe som er forventet med den nye formasjonen, og at det jobbes med på treningsfeltet. 

– Jeg gleder meg til å utforske rollen videre. Det er mye arbeid som har blitt gjort og fortsatt mye arbeid å gjøre for å løse opp i flokene som følger med det, men det er det pre-season er til for - vi arbeider med det. 

FORBILDET: Trent vokste opp med å se Steven Gerrard strø pasninger på midtbanen til Liverpool.

FORBILDET: Trent vokste opp med å se Steven Gerrard strø pasninger på midtbanen til Liverpool.

24-åringen, som nylig ble utnevnt til klubbens visekaptein, håper laget som helhet klarer å tilpasse seg det nye systemet. 

– Vi er spent som et lag og jeg er spent personlig - om vi får systemet til å fungere med de nye spillerne og at vi tilpasser oss. Å studere det dypere og lære om det er noe jeg nyter godt av.

Scouseren synes den sentrale rollen gir ham mer frihet til å komme i områdene hvor han får påvirket det som skjer på banen i størst grad. 

– Jeg tror den nye rollen får det beste utav meg - uavhengig om jeg starter på midten eller beveger meg dit når vi har ballen. Det handler om å komme i områdene der jeg kan påvirke kampen positivt og bruke egenskapene mine til å hjelpe laget til seier. 

Beundrer ballsentralene

Da Trent Alexander-Arnold var ung, var det Xabi Alonso og Steven Gerrard som strødde rundt seg med pasninger som ballsentraler på Liverpools midtbane. Nå har scouseren tatt over den rollen fra forbildene sine. 

– Jeg har alltid beundret spillere som kan slå gode pasninger. Jeg vokste opp med Steven Gerrard og Xabi Alonso, og var veldig heldig med det. 

Trent liker å lære om fotball, og prøver å plukke opp det han kan ved å se andre kamper. Det er en egenskap som hjelper ham å tilpasse seg endringer. 

– Jeg er en spiller som liker å studere kamper, og jeg elsker å se fotball. Det handler om å plukke opp det jeg kan ved å se andre kamper, og hvis jeg må studere det nærmere gjør jeg det. Jeg elsker fotball, elsker å se fotball og jeg tror det hjelper meg å lære mer, forklarte scouseren på pressekonferansen. 

På kun tre overgangsvinduer har Ten Hag fått over hundre millioner mer å rutte med enn Klopp har på åtte år i Liverpool

Enorme økonomiske forskjeller mellom rivalenePå kun tre overgangsvinduer har Ten Hag fått over hundre millioner mer å rutte med enn Klopp har på åtte år i Liverpool

Det er smått utrolig at Jürgen Klopp har klart å bygge et så godt lag med så begrensede midler.

Davies slapp inn to mål i seniordebuten

Tre av seks utlånsspillere figurerte for sine lagDavies slapp inn to mål i seniordebuten

Davies, Beck og Lewis fikk muligheten fra start i ligapremieren for sine lag.