Enorme økonomiske forskjeller mellom rivalenePå kun tre overgangsvinduer har Ten Hag fått over hundre millioner mer å rutte med enn Klopp har på åtte år i Liverpool

Det er smått utrolig at Jürgen Klopp har klart å bygge et så godt lag med så begrensede midler.

Det var gigantisk forskjell på lagene da Liverpool knuste Manchester United 7-0 tidlig i mars. Selv i sin dårligste sesong på lang tid under Jürgen Klopp var ikke Erik Ten Hags mannskap i nærheten av de rødkledde, som gikk på et ydmykende tap. 

Man skulle ikke tro på banen at det var Manchester United og Erik Ten Hag som hadde de største økonomiske musklene å rutte med av de to, men slik er det altså.

Mer brukt på en fjerdedel av tiden

Etter at United bekreftet signeringen av Rasmus Højlund har Ten Hag nå fått rundt 350 millioner pund netto å rutte med i løpet av bare tre overgangsvinduer i klubben. 

Til sammenligning har Klopp fått rundt 225 millioner pund netto å bruke på overgangsmarkedet siden han kom til klubben i oktober 2015. Begge tallene er inkludert kjøp og salg av spillere. 

Klopp har altså fått over 100 millioner pund mindre å bruke på overgangsmarkedet, selv om han har vært i klubben seks år lenger enn managerkollegaen. 

Under kan du gjenoppleve den fantastiske kampen da Liverpool knuste Manchester United. 

Ulike økonomiske ligaer

Tidligere lørdag skrev vi en sak om at Klopp nå skal forsøke å bygge et nytt vinnerlag han kan overrekke til arvtakeren i 2026, og størrelsen på den oppgaven blir enda tydeligere når man ser de økonomiske forskjellene mellom lagene. 

Lørdag bekreftet Manchester City signeringen av Josko Gvardiol for 77 millioner pund, mens byrivalen Manchester United bekreftet at de hadde hentet Rasmus Højlund for 72 millioner pund. Samtidig sliter de rødkledde med å betale 50 millioner pund for Romeo Lavia, selv om de nylig har solgt Fabinho og Jordan Henderson for mer Lavia vil koste. 

Samtidig har både Chelsea og Newcastle United vært svært aktive på markedet etter at de fikk inn nye eiere. 

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Midtbanen har fått fremskyndet generasjonsskiftet etter at an rekke midtbanespillere forlot laget i sommer.

Innsikt 05.aug 13:58
– Det er ingen hemmelighet at vi fortsatt er på utkikk etter spillere

– Det er ingen hemmelighet at vi fortsatt er på utkikk etter spillere

Klopp brukte Curtis Jones i 6er-rollen mot Bayern Munchen, men sier han helst ønsker å få inn nye spillere til å fylle tomrommet.