Hvilke Liverpool-spillere kan forsvinne før vinduet lukkes?

Liverpool Echo forventer flere ut dørene de neste dagene.

I løpet av de siste ukene har de fleste ryktene på overgangsmarkedet handler om spillere inn på Anfield.

I skrivende stund har Liverpool hentet tre spillere til førstelagstroppen så langt, med innkjøpene av Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai og Wataru Endo.

Det har også forsvunnet en haug med spillere ut, både permanent og på utlån. De mest nevneverdige er Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, James Milner og Roberto Firmino.

Det kan bli flere de neste dagene, ifølge Liverpool Echo. Den Liverpool-baserte avisen har nevnt fem spillere som kan forsvinne fra klubben før overgangsvinduet lukkes.

KAMP OM PLASSEN: Bobby Clark er ung og talentfull. Kan det ende i et utlån for midtbanespilleren?

KAMP OM PLASSEN: Bobby Clark er ung og talentfull. Kan det ende i et utlån for midtbanespilleren?

Fire utlån og en permanent overgang

Den første spilleren på Echos liste er ungtalentet Bobby Clark. 2005-modellen har vært med Jürgen Klopp og førstelaget denne sommeren, men 18-åringen var ikke med i troppen mot verken Chelsea eller Bournemouth.

Det kan bli svært lite spilletid for Clark denne sesongen, med kjøpene av Mac Allister, Szbosozlai og Endo. Spørsmålet er om klubben ønsker å ha ham på U21-laget i høst, eller på et utlån til Championship.

Ifølge avisen har midtbanespilleren blitt linket til Preston tidligere i år, og med klubbenes gode samarbeid (Calvin Ramsay, Layton Stewart) kan et utlån til Deepdale passe både spiller og klubb.

En annen spiller som fikk bli med førstelaget denne sommeren er tyske Melkamu Frauendorf. Kantspilleren har rukket å bli 19 år, og det er ingen tvil om at Klopp liker sin landsmann.

Han debuterte for Liverpool tilbake i januar 2022, og har siden imponert i flere roller på banen. Han står for øyeblikket med to U21-sesonger i belte, og kan være klar for et utlån.

Tyler Morton er en litt annen historie. 20-åringen imponerte tidvis på utlån hos Blackburn i fjorårssesongen, men har slitt med en skade gjennom hele sommeren. Det har ødelagt mye, for midtbanespilleren håpet nok å vise seg frem for Klopp og co denne sommeren.

Liverpool Echo tror at Morton kan forsvinne på et nytt utlån til Championship før overgangsvinduet lukkes.

ET NYTT STEG?: Melkamu Frauendorf trente med førstelaget i sommer, og kan være klar for et utlån.

ET NYTT STEG?: Melkamu Frauendorf trente med førstelaget i sommer, og kan være klar for et utlån.

Den neste på Echos liste er talentfulle Luke Chambers, som viste seg frem på førstelaget før fjorårets sesong. Denne sommeren har han, litt overraskende, ikke vært involvert. 

Backen har blitt linket til klubber som Bayer Leverkusen, Watford og Sheffield Wednesday de siste ukene. Den førstnevne klubben er kanskje mest eksotisk, med Xabi Alonso i sjefsstolen.

Ifølge avisen er Chambers talenter for gode til U21-laget, og bør på et utlån for å fortsette utviklingen. 19-åringen var i Skottland og Kilmarnock i andre halvdel av 2022/23-sesongen.

Fire utlån, av fire gode talenter er fasit så langt. Den siste på listen forventes å forlate klubben permanent.

James Norris, som er den eldste på Echos liste, er en av de mer erfarne spillerne på Barry Lewtas U21-lag denne sesongen. Forsvarsspilleren har rukket å bli 20 år, og debuterte på førstelaget så tidlig som i desember 2019.

Norris var ikke en av spillerne som fikk være med på Liverpools pre-season, og avisen tror det kan være riktig tid å forlate klubben permanent for å fortsette utviklingen sin.

Ingen av de fem nevnte spillerne er en del av Jürgen Klopps førstelag inn mot 2023/24-sesongen, så mye tyder på at tyskerens tropp er satt. Det vil være overraskende om en av Klopps viktigste brikker forsvinner før vinduet lukkes.

Liverpool vil trolig anke Mac Allisters røde kort

Liverpool vil trolig anke Mac Allisters røde kort

Jürgen Klopp mener at Alexis Mac Allister ikke skulle vært utvist, og Liverpool vurderer å be om redusert straff.


Klopp toner ned bekymringene rundt byttene av Trent og Diaz

Klopp toner ned bekymringene rundt byttene av Trent og Diaz

Det virker ikke å være snakk om noe alvorlig for den viktige duoen.