Klopp toner ned bekymringene rundt byttene av Trent og Diaz

Det virker ikke å være snakk om noe alvorlig for den viktige duoen.

– Når Lucho er i form, tror jeg ingen er i tvil om hans kvalitet. Det var et eksepsjonelt mål han scoret, et helt eksepsjonelt mål. Toppklasse, i veldig god form, men andre omgang var også veldig tøff for ham. Å være en del av den nye midtbanen, det var veldig vanskelig for han og du kunne se det. Bortsett fra det, så lenge han var frisk og alt var han åpenbart super, super. En enorm trussel for alle. Han er inne i en god periode, ingen tvil om det, sier Jürgen Klopp etter første hjemmekamp mot Bournemouth.

Da Luis Diaz ble erstattet med Kostas Tsimikas etter 88 minutter virket det ikke å være planlagt. Ansiktsuttrykket til 26-åringen gjorde at røde supportere ble litt urolig. Vi får tro at han først og fremst var sliten og kjørt, etter å ha spilt med en mann mindre i størsteparten av omgangen.

Cirka 10 minutter tidligere hadde Trent Alexander-Arnold gått av. Han småhaltet litt, og ble senere sett med ispose rundt ankelen, men Klopp tror at 24-åringen er ok.

– Jeg håper det. Han fortalte meg nå at han fikk et spark og at det var ganske smertefullt, men så vidt han følte var det ikke vridning eller noe, det var et spark og det var derfor vi byttet. Men jeg håper det går bra med han.

Godkjent fra Endo

Klopp beskriver omstendighetene som forferdelige å debutere i for Wataru Endo. Rett inn med innbytterpuls, en mann mindre og lite tid til å ha blitt kjent med sitt nye lag.

– Harvey kom også inn i denne kampen og løp til høyre og venstre, sier Klopp og henviser til Elliotts gode form.

– Pulsen hans var nok 240 og det var omtrent det samme for Endo.

Likevel så nok både fansen og treneren nok til at de var fornøyde med den seneste sommersigneringen.

Jota mener alle gjorde litt ekstra for å skille seg ut og hjelpe hverandre med 10 mann

Jota mener alle gjorde litt ekstra for å skille seg ut og hjelpe hverandre med 10 mann

– Vi spøkte på benken om at det nesten var som om vi spilte bedre med 10 enn med 11.

Liverpool og Spurs tok sesongens første trepoengere, mens Brentford, Brighton og City fortsatte den gode starten

Mål og høydepunkter: Liverpool og Spurs tok sesongens første trepoengere, mens Brentford, Brighton og City fortsatte den gode starten

Se lørdagens scoringer fra Anfield og de andre arenaene

– Jeg snakket med ham i morges om hvordan hans posisjon ville se ut med 11 spillere, men en 4-4-1 var ikke involvert i samtalen. Sånn er det nå. Jeg tror ikke han har sovet mye de siste to nettene så han kom inn nå og kastet alt han hadde på banen og det er det.

Måtte kontrollere Szoboszlais energi

På midtbanen var Dominik Szoboszlai «talk of the town» etter sin hjemmedebut. Etter at de røde ble redusert med en mann, jobbet «Dom» nesten for to.

– Den borte var ikke så ille, for å være ærlig. Men ja, du har rett. Vi måtte holde han litt tilbake, han var tydeligvis den eneste som følte at han hadde krefter til mer og fordi han var del av den doble sekseren og løp overalt, jeg måtte holde han litt igjen. Men det generelle prestasjonsnivået han har vist siden han kom er veldig, veldig godt.

– Ja, det var en bra en. Maccas hjemmedebut var også imponerende skal vi være ærlige, bare ikke like langt, det var problemet, men den var også veldig bra.

En grei sesongstart

Alt i alt er Liverpool greit i gang med fire poeng fra to kamper.

– Jeg tror det er et minimum av hva vi kan forvente av disse to kampene. Når du ser på det, er det ikke slik at jeg teller kamper og tenker på hvor vi bør vinne og hvor vi kanskje kan tape, men når du starter i Chelsea tror jeg ikke noe lag i verden drar dit og bare bokfører poengene.

– Så, vi hentet ett poeng og selvsagt mot Bournemouth og mot alle andre lag i første hjemme vil du vinne, så det er en ok start, det er det. Hvis vi ikke hadde vunnet ville folk ha tenkt annerledes om det men nå er det i hvert fall greit. Vi har åpenbart store kamper foran oss, den neste venter allerede og den blir også tøff.

Neste ut er borte på Tyneside mot laget som toppet tabellen etter den første ligarunden, Eddie Howes Newcastle. Da vil vi få et bedre inntrykk av hvor Jürgen Klopp & Co står denne sesongen.