– Forsvarsspillet vårt må være på et helt annet nivå enn forrige sesong, ellers får vi store problemer mot Bayern

Jürgen Klopp har jobbet mye med det defensive i sommer, og nå er det på tide å se fruktene av arbeidet.

– Helt klart den vanskeligste kampen, uttalte Jürgen Klopp på pressekonferansen i forkant av Bayern München-oppgjøret.

– Vi har sett noen bilder fra tidligere Bayern-kamper mot Kawasaki og mot Man City.

Tyskerne kunne scoret flere, men røk 1-2 mot Pep Guardiolas mannskap i Japan onsdag 26. juli. Lørdag 29. juli dominerte de Kawasaki Frontale, men fikk bare satt en ball i mål til tross for skuddbonanza.

Angriper med fart og teknikk

I begge kampene har Thomas Tuchel, som kjenner Jürgen Klopp meget godt, brukt en 4-2-3-1 med masse direkte skyts.

Disse startet mot Kawasaki: Yann Sommer - Noussair Mazraoui, Min-jae Kim, Benjamin Pavard, Alphonso Davies - Joshua Kimmich, Konrad Laimer - Jamal Musiala, Serge Gnabry, Leroy Sané - Mathys Tel.

Mot City var laget: Yann Sommer - Noussair Mazraoui, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Alphonso Davies - Joshua Kimmich, Konrad Laimer - Leroy Sané, Jamal Musiala, Kingsley Coman - Serge Gnabry.

– Så, Bayern er tradisjonelt et veldig godt lag. De har fire midtstoppere i verdensklasse, to midtbanepar i verdensklasse. Helt foran, fart og alt sammen og teknikk, gode avslutninger. Så det så ganske imponerende ut, for å være ærlig.

– Men det er bra. Vi ville ha en sterk motstander, vi har fått en sterk motstander, så dette er definitivt den tøffeste testen for oss i denne preseason. Men det er det du trenger i dette øyeblikket.

Spent på status og på forsvaret

Offensivt har de røde funnet flyten tidlig i oppkjøringa. Defensivt er det fortsatt spørsmål med seks baklengs mot Karlsruher og Greuther Fürth, før de holdt buret rent mot Leicester City i Singapore.

– Ja, jeg er spent på å se hvor vi er, hvordan vi kan tilpasse oss kvaliteten på motstanderen fordi det er en del av fotballen.

Kun 12 lag slapp inn mer enn Liverpools 47 i Premier League-sesongen 2022/23. 

– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

– Han har kapteinsauraen, og det nye ansvaret kan løfte van Dijk igjen

Pausepraten er tilbake. Og i første episode denne sesongen snakker vi om kapteinsvalget, og tar farvel med Jordan Henderson.

Podcast 01.aug 12:39
Se bildene fra treningsøkten før møtet med Bayern München

Se bildene fra treningsøkten før møtet med Bayern München

Liverpool lader opp til sommerens fjerde treningskamp.

– Fra første dag siden vi kom tilbake, har jeg forsøkt å gjøre det helt klart at forsvarsspillet vårt må være på et helt annet nivå enn forrige sesong og det bør vi gjøre i morgen.

– Ellers får vi store problemer.

Klopp, som nå må forberede livet uten Henderson/Fabinho, og fortsatt ønsker en forsvarsspiller inn i overgangsvinduet, ser frem til en ordentlig prøvelse.

– Det er derfor jeg virkelig ser frem til det, vel vitende om at det er en motstander i toppklasse, men jeg synes det er logisk at vi gir det et forsøk.

Bayern München - Liverpool ser du onsdag 2. august fra 13:30 på LFCTV/LFCTV GO, VGTV+ og V Sport PL/Viaplay.