– Han er en maskin på banen, og en jeg alltid har hatt på listen min

Jürgen Klopp er veldig begeistret for Liverpools nye nummer 3.

Jürgen Klopp har gitt sitt første intervju etter at det ble klart at Wataru Endo er Liverpools nye defensive midtbanespiller. Endo vil spille med draktnummer 3, og kommer fra Stuttgart der han har vært kaptein.

– Jeg er veldig glad. Wataru er en veldig god spiller. Jeg vet hvordan fotballverdenen er og slike ting, men bare se. Se – for han er en veldig god spiller. Han har erfaring, har vært kaptein for Stuttgart, er kaptein for Japan, snakker bra engelsk og er en fin fyr og familiemann. En maskin på banen, og en god fotballspiller på toppen av det med en sensasjonell innstilling. Jeg er veldig fornøyd, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han er en god fotballspiller, med mye rutine, og han elsker å jobbe ekstremt hardt.

Gode referanser fra Bundesliga

Klopp forteller at han har fått mange meldinger de siste dagene, etter at nyheten sprakk om overgangen på onsdag.

– Siden ryktet kom ut har jeg fått mange meldinger fra tidligere spillere jeg har hatt og slike ting. Alle sa ting som «dersom det stemmer, så er det et genitrekk». «Jeg har bedt om at de må kjøpe ham i årevis» og slike ting. Det var veldig positivt i Tyskland, der han er veldig høyt respektert.

KLAR: Wataru Endo er Liverpool-spiller.

KLAR: Wataru Endo er Liverpool-spiller.


De røde betaler 16,2 millioner pund for Endo.

– For Stuttgart er det veldig vondt å miste ham, men på den andre siden synes jeg også det er en god avtale, for en spiller med ett år igjen av kontrakten sin. For ham er det bra, for klubben er det bra, og for oss er det veldig bra. Han er veldig glad for å komme hit også, og det er fint.

Klopp legger ikke skjul på at rutine er en viktig grunn til at Endo blir kjøpt.

– Absolutt. Dersom han ikke hadde vært 30, så er jeg ikke sikker på at vi får tak i ham. For det andre, så har han alltid vært på listen min – det er bare det at vi vanligvis ikke kjøper spillere i den aldersgruppen. Han er åpenbart en spiller som passer bra, og en spiller vi vil ha det mye moro med.

Kan gå inn med en gang

Om Endo får arbeidstillatelse på plass og kan debutere mot Bournemouth er fortsatt usikkert, men Klopp tror det er en spiller som kan gå inn og spille med en gang.

– Jeg er sikker på at han vil kunne hjelpe oss umiddelbart, og det er veldig bra, for sesongen er allerede i gang. Han vil vise hvor god han er på banen, og jeg gleder meg veldig til å ha ham her. Han har hatt en full pre-season. Jeg vet ikke om han spilte i alle kampene i sesongoppkjøringen, men han har spilt. Han har vært i full trening, og da vi snakket for første gang var han på vei fra trening. Han er i god form, sier Klopp.

– Vi må så klart finne ut hvor raskt vi kan bruke ham, men det vil ikke stå på det fysiske, for å si det slik. Og med resten, så vil han spille i den posisjonen som han spilte i Stuttgart, så det vil ikke være en enorm forskjell. Vi gjør ting selvsagt litt annerledes, men det ville vært fint om han kunne vinne duellene og sentre fra A til B, og det vil han definitivt gjøre fra første dag, sier han.

Og til de som er skeptiske til en spiller de kanskje ikke kjenner så godt til har han en beskjed:

– Jeg vet hvordan fotballverden fungerer, og kan se det i øynene på folk. Navnene som kastes ut, og de tenker «okei, de har den, den og den», men gjør meg en tjeneste – gi oss litt tid og se. Han er veldig bra, og jeg er veldig glad for denne signeringen. Jeg kan ikke si det på andre måter enn at det er en veldig god en, sier Klopp.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse

Wataru Endo er klar!– Dette er en drøm som går i oppfyllelse

Liverpool bekrefter kjøp av Wataru Endo fra Stuttgart.

«En av de mest undervurderte spillerne i Bundesliga». Dette er Wataru Endo

«En av de mest undervurderte spillerne i Bundesliga». Dette er Wataru Endo

Liverpool ser ut til å overraske alle ved å hente Wataru Endo fra Stuttgart. I helgen ble Endo hyllet av Bundesliga-legende Mario Gomez.

Innsikt 18.aug 13:35