– Han kan kjempe om toppscorertittelen denne sesongen

Gary Lineker er sikker på at Darwin Nunez blir en Liverpool-suksess.

Darwin Nunez har hatt et par fantastiske dager etter seieren over Newcastle.

Uruguyaneren har ikke fått mye spilletid så langt denne sesongen, men det spørs om det endrer seg etter de to flotte målene på St. James Park søndag.

I etterkant av kampen har Micah Richards, Alan Shearer og Gary Lineker satt seg ned for å diskutere helgens fotballrunde i en fersk «The Rest Is Football»-podkast.

Liverpool-spissen ble raskt et tema.

– Jeg ser en veldig rask spiss som kommer til svært mange sjanser, og i fjorårssesongen bommet han på mange av dem. Det viktigste med målscorere er å være på plass når sjansen kommer, og han er en type som ofte havner i slike situasjoner. Da har du også råd til å bomme på en del av dem, sier Lineker til Richards.

POTENSIALE: Gary Lineker seg en målscorer i Darwin Nunez, og har klokketro på at uruguyaneren vil bøtte inn mål.

POTENSIALE: Gary Lineker seg en målscorer i Darwin Nunez, og har klokketro på at uruguyaneren vil bøtte inn mål.

Det er lovende ord å høre fra Lineker, som var en fantastisk målscorer for Leicester, Barcelona og Tottenham på 80- og 90-tallet.

Fotballeksperten mener at det var mulig å se potensiale også i fjorårssesongen. Da endte 24-åringen opp med ni mål i Premier League.

– Å være en god målscorer betyr også at du vil bomme på mange sjanser. Han må bare jobbe med avslutningene sine, for det er uten tvil en utrolig målscorer i ham.

Lineker får støtte fra en annen notorisk målscorer, nemlig Alan Shearer. Den tidligere storspissen er fortsatt tidenes toppscorer i Premier League med 260 nettkjenninger.

Du kan se et utdrag fra podkasten i vinduet under.

– Han bommet på veldig mange sjanser i fjor, men det virket ikke som det påvirket ham i stor grad. Han har en positiv arroganse i seg. Det virker som han tenker: «Greit, jeg bryr meg ikke» hvis han bommer på en sjanse. Det er en god egenskap, for jo flere ganger du havner i slike situasjoner, jo flere mål scorer du, mener Shearer.

Så langt denne sesongen har Nunez blitt plassert på benken av Jürgen Klopp. Det vil nok endre seg når Aston Villa gjester Anfield til helgen.

– Tilliten kommer nå, tror jeg. Han vil nok få en del kamper på rad etter en slik prestasjon. Jeg tror han kan kjempe om toppscorertittelen denne sesongen, avslutter Lineker.

Kan det bli bortekamp i Norge, Sverige, Danmark eller på Færøyene i høst?

Liverpools potensielle Europa League-motstandere:Kan det bli bortekamp i Norge, Sverige, Danmark eller på Færøyene i høst?

Dette er Liverpools potensielle Europa League-motstandere.

Mye tyder på at 2023/24-sesongen kan bli Salahs siste i Liverpool-drakten

Mye tyder på at 2023/24-sesongen kan bli Salahs siste i Liverpool-drakten

Egypteren er kanskje Klopps viktigste spiller, men er det på tide å planlegge en fremtid uten ham?

Innsikt 29.aug 20:23