17 år gamle Ben Doak:Forklarer hvordan han takler presset foran 40 000 tilskuere

Ben Doak fikk spille et kvarter på Stamford Bridge. Hvor mye spilletid kan det bli for 17-åringen denne sesongen?

I løpet av det siste året har Ben Doak blitt hentet til Liverpool, debutert og nå blitt en del av klubbens førstelagstropp.

Det er lenge siden de røde har hatt et så stort talent i sine egne rekker, og det er ingen tvil om at Jürgen Klopp har troen på den skotske kantspilleren.

I den første serierunden ble han tildelt et kvarter på banen på Stamford Bridge, foran 40 000 tilskluere. Det påvirker ikke Doak, ifølge ham selv.

– Jeg spilte noen kamper for Celtic før jeg kom hit. Jeg er selvfølgelig ikke vant til slike kamper, men jeg er nok mer rutinert i slike anledninger enn mange andre på min alder, sier han til liverpoolfc.com.

I SKOTTLAND: Ben Doak debuterte for Celtic i 2021/22-sesongen, i en alder av 16 år.

I SKOTTLAND: Ben Doak debuterte for Celtic i 2021/22-sesongen, i en alder av 16 år.

Mot Chelsea, på 1-1, valgte Jürgen Klopp å ta av sin største stjerne Mohamed Salah, til fordel for skotten. Det er et press mange 17-åringer ofte ikke tåler, men det gjelder ikke Doak.

– I mitt hode skal jeg «bare» gjøre det samme som jeg har gjort hele livet, så det er egentlig ingen grunn til å være redd.

Vil levere målpoeng

I løpet av sommeren har Doak jobbet seg inn på førstelaget inn mot 2023/24-sesongen. De fleste forventer at han blir værende med Klopp og co i høst.

– Jeg er veldig glad for det. Alle minutter er en bonus for meg, og jeg prøver bare å kose meg. Det har vært non-stop med oppturer siden jeg kom, og jeg har aldri følt meg bedre, så jeg må bare fortsette, sier Liverpools juvel.

I intervjuet får Doak spørsmål om hvilken planer han har for den kommende sesongen. For en 17-åring holder det å få trene med Salah, Diaz og resten av gjengen.

Hans største utfordring for øyeblikket er å levere flere målpoeng.

– Jeg prøver å lære fra de andre, for hver og en av dem leverer mål og målgivende hele tiden, avslutter han.

Doak kan få sin neste sjanse allerede på lørdag. Da åpner Liverpool Anfield-sesongen med en hjemmekamp mot Bournemouth. Kampen sendes på V Sport PL fra 16.00.

Chelsea og Southampton har kommet til enighet

Chelsea og Southampton har kommet til enighet

Romeo Lavia blir Chelsea-spiller.

– Ingenting i Alisson-ryktene

– Ingenting i Alisson-ryktene

Alisson Becker har blitt linket til Saudi-Arabia.