– Jeg forstod raskt at vi praktisk talt ikke hadde en sjanse

Klopp snakker ut om sommerens overganger fra klubben, og det «nye» overgangsmarkedet i Europa.

Det kom som en liten bombe da Fabinho og Jordan Henderson plutselig var på vei til Saudi-Arabia i starten av juli.

Duoen var tilbake i Kirkby til pre-season, og sistnevnte reiste til Tyskland for å gjøre seg klar til en ny sesong på Anfield. I midten av juli kom kontrabeskjeden.

Steven Gerrard hentet Jordan Henderson til sin nye klubb Al-Etifaq, mens Fabinho tok turen til Al-Ittihad.

I et intervju med den tyske sportsavisen Sport1, gjengitt av Daily Mail, har Jürgen Klopp avslørt ny informasjon om de to overgangene.

– Det var en spesiell situasjon for oss. Bobbys kontrakt hadde utløpt, og han kunne selvfølgelig gå hvor han ville. Han bestemte seg, og det går helt fint.

– Jeg hadde Hendo og Fabinho inne på kontoret mitt, og vi snakket om situasjonen. Da jeg fikk mer informasjon om betingelsene forstod jeg raskt at vi praktisk talt ikke hadde en sjanse til å gjøre så mye (med den saudi-arabiske ligaen), sier Liverpool-treneren.

PRE-SEASON: Fabinho returnerte til Liverpool den 8. juli, men ble ikke med til Tyskland.

PRE-SEASON: Fabinho returnerte til Liverpool den 8. juli, men ble ikke med til Tyskland.

Ingen begrensninger

Med Jordan Henderson og Fabinho ute av døren i midten av juli, stod Jürgen Klopp og førstelaget uten flere av sine mest betrodde menn.

Liverpool er ikke unntaket fra regelen, for flere toppklubber i både Premier League og i andre europeiske ligaer har mistet viktige spillere i sommer.

– De økonomiske forholdene i den er helt eksepsjonelle. Det er nesten ingen grensen. Enhver som kan signere Cristiano Ronaldo og betale for ham, har definitivt ingen begrensninger lenger, sier Klopp.

Tyskeren mener nok mye om den økonomiske utviklingen av fotballen og hva som nå skjer på det europeiske markedet, men han forholder seg rolig når han blir spurt om det.

– Det er veldig vanskelig å kommentere det (menneskerettigheter) uten å tråkke på et bananskall, uansett hva du mener. I bunn og grunn tror jeg det er mange forskjellige oppfatninger.

– Så lenge vi bare ser på situasjonen utenfra, vil ingenting skje. Hvis det er én positiv side ved denne historien, så er det at Saudi-Arabia vil være mye mer i offentlighetens søkelys. Jeg mener det er et steg i riktig retning. Du kan ikke bare sitte her og si «Dette er dårlig, dette er dårlig og dette er dårlig». Vi kan ikke endre noe på avstand.

– Jo flere spillere som drar dit, og jo mer som rapporteres, desto mer vil vi forstå hva som er viktig, og endre det til det bedre. Jeg er faktisk overbevist om det, avslutter Liverpool-treneren.

KOLLEGER: Pep Guardiola kommenterte overgangsmarkedet tidligere i sommer, da Riyad Mahrez forsvant fra Manchester City.

KOLLEGER: Pep Guardiola kommenterte overgangsmarkedet tidligere i sommer, da Riyad Mahrez forsvant fra Manchester City.

En drastisk endring

Manchester City-sjef Pep Guadiola har også vært ute og kommentert de ekstreme pengesummene som blir kastet rundt i fotballen denne sommeren.

De lyseblå har sendt Riyad Mahrez til Midtøsten, og mye tyder på at Aymeric Laporte er på vei i samme retning i løpet av kort tid.

– Den saudi-arabiske ligaen har endret markedet drastisk. I fremtiden vil det skje mer og mer.

– For et år siden, da Cristiano Ronaldo var den første spilleren (til å reise dit), kunne ingen forestille seg hvor mange som ville ende opp der, sa den spanske treneren under oppholdet i Tokyo tidligere i sommer.

– Da jeg hørte at Caicedo hadde dratt til Chelsea, tenkte jeg: «Kan dette skje?»

– Da jeg hørte at Caicedo hadde dratt til Chelsea, tenkte jeg: «Kan dette skje?»

Nysigneringen Wataru Endo ventet i spenning på nyheter fra Jürgen Klopp og Liverpool.

Liverpool vil trolig anke Mac Allisters røde kort

Liverpool vil trolig anke Mac Allisters røde kort

Jürgen Klopp mener at Alexis Mac Allister ikke skulle vært utvist, og Liverpool vurderer å be om redusert straff.


Saudi Pro League

• De siste årene har Saudi-Arabia gått tungt inn i sport – med boksing, fotball, golf og Formel 1.
• Saudi-Arabias statlige pensjonsfond (PIF) kjøpte Newcastle United 2021.
• I januarvinduet hentet de Cristiano Ronaldo til Al-Nassr og varslet en ny storsatsing.
• I juni tok PIF over fire av de ledende klubbene i Saudi Pro League – og nå satses det veldig hardt, med skyhøye spillerlønninger.
• Vi vet ikke hva som er det langsiktige målet – om det er VM i 2030, Champions League-plass på sikt, en ny «superliga» eller bare et rent politisk grep med sportsvasking.

Dette skriver Amnesty:

«Saudi-Arabia bruker milliardbeløp på PR-tjenester fra Vesten for å bedre imaget sitt. Samtidig fortsetter forfølgelsene, torturen og halshuggingene».

Liverpool.no har ikke planer om å dekke det som skjer i Saudi Pro League – men vil omtale de store overgangene denne sommeren og når det er noe direkte relatert til Liverpool FC.