Klopp forklarer Gakpos «nye» rolle på midtbanen

Jürgen Klopp mønstret et meget offensivt mannskap på Stamford Bridge.

Søndag ettermiddag sparket Liverpool i gang sesongen sin, uten en defensiv midtbanespiller til rådighet. Fabinho har reist, Bajcetic og Thiago er skadet, og Moises Caicedo ser ut til å ende i Chelsea.

Det gikk både bra og dårlig, med en midtbane bestående av Cody Gakpo, Dominic Szoboszlai og Alexis Mac Allister.

– Han (Gakpo) spilte i åtterrollen, et sted han har spilt gjennom hele oppkjøringen. Han kan spille i ulike posisjoner. I moderne fotball må vi slutte å gi spillere (gitte posisjoner), forklarte Klopp etter kampslutt.

Liverpool-treneren trakk frem nevnte Gakpo og nysigneringen Szoboszlai. Duoen ble tildelt en plass i de rødes midtbane.

– Szoboszlai spilte ikke i denne posisjonen i sin tidligere klubb, men mer på vingen. Rollen passer han, definitivt. I moderne fotball er det slik. En nr. 2 er ikke en nr. 2, en nr. 6 er ikke en nr. 6 og så videre, fortsatte han.

DEBUT: Dominic Szoboszlai spilte i en indreløper-rolle mot Chelsea.

DEBUT: Dominic Szoboszlai spilte i en indreløper-rolle mot Chelsea.

Det største «problemet»

Det er ingen tvil om at Klopp mønstret en svært offensiv midtbane på Stamford Bridge. Han ser tilbake på kampen som en typisk kamp tidlig i sesongen.

– Det var mange rom å dekke, hull å tette, og det ble problemet vårt i denne kampen. Vi prøvde å tette hullene ved å legge oss dypere, og ikke gå høyt i presspillet. Vi klarte det i begynnelsen.

Tyskeren er har nok helt rett, som han ofte har. De røde dominerte London-klubben i starten av kampen, før blåtrøyene tok mer og mer over utover i kampen.

– Etter en stund begynte de å finne Sterling mellom linkene, James ble plutselig mye med i spillet, og Chilwell fikk til mye. Vi burde ha løst det bedre, sa Klopp.

Liverpools trener var likevel svært fornøyd, selv om Chelsea dominerte store deler av kampen. Han ser frem til å bygge videre på sommerens harde arbeid.

– Den beste måten å unngå slike situasjoner er å kontrollere spillet, og når vi klarte det slet Chelsea med å håndtere oss. Det er den første kampen, og vi har ting å forbedre, men jeg så et godt grunnlag, avsluttet han.

– Ambisjonen er å vinne ligaen

– Ambisjonen er å vinne ligaen

Trent Alexander-Arnold sier Liverpool er et lag fullt av vinnere, og at de har et klart mål om å klatre til topps på tabellen.

– Det ble en skikkelig fight

– Det ble en skikkelig fight

Jürgen Klopp sier poengdeling er ok, og at det var lovende takter fra hans Liverpool-lag i premieren.