Landslagssjefen mener Szoboszlai kan bli en fantastisk defensiv midtbanespiller, selv om ungareren selv ikke ønsker en slik rolle

Szoboszlai har imponert stort i en indreløperrolle i sesongens første kamper, men den ungarske landslagssjefen Marco Rossi mener eleven kan ha mye å bidra med fra en mer tilbaketrukken rolle.

En som har hatt en stor rolle i at Liverpool har fått med seg fire poeng fra sesongens to første oppgjør borte mot Chelsea og hjemme mot Bournemouth er nyervervelsen Dominik Szoboszlai. 

Ungareren tilbyr både offensiv slagkraft og duellkraft fra sin indreløper-posisjon, og ble belønnet med en åtter på vår spillerbørs etter kampen mot Bournemouth. 22-åringen skaffet straffesparket som førte til 2-1-målet, før det også var hans skudd som ledet til 3-1-målet. 

Selv om Szoboszlai har vist seg som en drivkraft fra sin indreløper-rolle på midtbanen i sesonginnledningen, mener den ungarske landslagssjefen Marco Rossi at han også kan ha mye å tilføre fra en defensiv rolle. 

Al Ittihad er interessert – men Liverpool vil ikke selge

Al Ittihad er interessert – men Liverpool vil ikke selge

Al Ittihad skal være klare til å gjøre et fremstøt for Salah, men Liverpool er forberedt på å avslå alle bud.

Nyheter 24.aug 17:24
Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikten over Premier League-klubbenes bekreftede overganger

Se oversikt over de bekreftede overgangene i Premier League sommeren 2023.

Innsikt Lør. 02.09. 09:47

Allsidig

– Jeg vet at han har sagt at han ikke liker veldig godt å spille i den posisjonen, men jeg har virkelig troen på at i han kan bli en fantastisk nummer seks i fremtiden, forteller Rossi i et intervju med liverpool.com

– Han har alle ferdighetene som kreves for å spille i den posisjonen, som Andrea Pirlo også hadde, for å gi et eksempel. Jeg synes Pirlo var den beste i posisjonen de siste 15 årene, og Dominik har alle egenskapene som skal til for å bekle den samme rollen.

Allikevel gjør de offensive ferdighetene til midtbanespilleren at han er en mann som helst ønskes i avgjørende posisjoner. 

KONKURRANSEHODE: En innbitt Szoboszlai under en fotballtennis-kamp på Liverpools treningsfelt.

KONKURRANSEHODE: En innbitt Szoboszlai under en fotballtennis-kamp på Liverpools treningsfelt.

Rossi fastsetter at ungareren er en spiller som mestrer alle de ulike delene av spillet, som Liverpool har dratt nytte av mot Chelsea og Bournemouth. 

– Han er en dynamisk spiller. Dominik har både tekniske, fysiske og taktiske ferdigheter samtidig. Alle disse egenskapene gjorde at vi var trygge på at han kom til å tilpasse seg Premier League og Klopps spillestils raskt. 

En annen egenskap som har kommet til syne, er den skarpe høyrefoten. 

– Hans beste ferdighet er uten tvil skuddfoten. Jeg har vært invovlert i fotballen i mer enn et halvt århundre, og jeg må si at jeg ikke husker mer enn fem spillere de siste 50 årene som har hatt et skudd som ham eller som er bedre enn ham, sier Rossi. 

Leder

Etter at kaptein Jordan Henderson og visekaptein James Milner forlot klubben i sommer, er behovet for at nye spillere tar over ansvaret stort. 

Szoboszlai er tross sin unge alder utnevnt til kaptein for det ungarske landslaget, og er en lederskikkelse på banen ifølge hans landslagssjef. 

– Grunnen til at han ble valgt frem som kaptein er personligheten hans. Han er en naturlig leder, og en rollemodell for de andre spillerne, forklarer Rossi om hvorfor han valgte å gi den unge midtbanespilleren kapteinsbindet. 

– Samtidig så har kapteinsrollen utviklet ham videre. Han tar mer ansvar nå, og tar ting mer seriøst enn tidligere. Det var lagkameratene som tok valget, og det var en god avgjørelse. 

Arbeidsmoral

Da Szoboszlai ble klar for Liverpool, valgte han å ta over drakt nummer 8 som tidligere ble båret av legendariske Steven Gerrard. Den ungarske landslagssjefen tror midtbanespilleren kan vinne supporternes hjerter som Gerrard en gang gjorde. 

– Han har kommet seg hit ved hjelp av hardt arbeid. Han har jobbet hardt gjennom oppveksten, og forstår hva som kreves for å være en profesjonell fotballspiller. Han er en smart gutt, og har kommet seg hit av egen vilje. 

– Jeg håper han kan følge i Steven Gerrards fotspor, selv om de er forskjellige spillere. Når han spiller foran Anfield, er det noen spesielle følelser som vekkes. Det kan han bruke som motivasjon. 

Rossi trekker frem målet Szoboszlai scoret for landslaget mot Island, som sendte laget til europamesterskapet, som et eksempel på hvorfor han tror 22-åringen kommer til å lykkes. 

– Han er en spiller som på grunn av sine egenskaper kan avgjøre kamper. For å være helt ærlig så var han svak i kampen mot Island, men vi beholdt ham på banen fordi han er en spiller som kan finne løsninger når som helst. 

Under kan du se scoringen som sendte Ungarn til himmels. 

Vi kommer til å få det mye gøy med Szoboszlai

Vi kommer til å få det mye gøy med Szoboszlai

Vi visste om teknikken og kreativiteten, men arbeidskapasiteten har vært en stor positiv overraskelse.

Kommentar 24.aug 16:54
Flere klubber har forhørt seg, og et nytt utlån er aktuelt

Flere klubber har forhørt seg, og et nytt utlån er aktuelt

Det er stor interesse for Tyler Morton.

Nyheter 24.aug 15:09