Milner ser flere likheter mellom Klopp og De Zerbi

Italieneren var en viktig del av pakka for James Milners valg, og han ser mye av den samme intensiteten og vinnerviljen som i Jürgen Klopp.

– Det føltes bare riktig, sier James Milner til The Athletic.

– Da jeg snakket med Ads (Lallana), fikk jeg høre mye bra, å se hvordan laget spilte, reisen klubben har vært på, hvor de er på reisen og at de ønsker å fortsette å forbedre seg.

Etter å ha vært i Liverpool siden 2015 byttet «Millie» i sommer ut Merseyside med Sussex og Brighton. «The Seagulls» har imponert mange.

– Eieren (Tony Bloom) har tatt klubben videre og de har gjort en flott jobb, fra topp til bunn. De har gjort noen fantastiske signeringer og spillere har blomstret her. Det føltes som det rette stedet for meg.

SOM VANLIG JOBBET HARDT I PRESEASON: En lite problem har gjort at Milner har spilt lite i oppkjøringa, men han har trent så mye han kan.

SOM VANLIG JOBBET HARDT I PRESEASON: En lite problem har gjort at Milner har spilt lite i oppkjøringa, men han har trent så mye han kan.

– Jeg føler at jeg kan bidra til klubben både på og utenfor banen og hjelpe til på den reisen.

Sammenligner den nye treneren med Klopp

Terry Venables, Graeme Souness, Sam Allardyce, Kevin Keegan, Martin O'Neill, Roberto Mancini, Manuel Pellegrini, Pep Guardiola og Jürgen Klopp er noen av trenerne veteranen har jobbet med, men hovedsaklig har han spilt for klubber i nord.

– Jeg har vært så heldig å få jobbe med noen fantastiske trenere i løpet av karrieren, og noen mindre gode også. Å jobbe med Jürgen, som er en av de aller beste, i så lang tid som jeg gjorde. Det var også det som gjorde det spennende for meg å komme hit, å jobbe med treneren.

Og han kan se flere likheter mellom Klopp og italienske Roberto De Zerbi. 

– Intensiteten og viljen til å vinne er en stor en.

– Spretter rundt på sidelinja og vil være der ute sammen med deg. Det er en stor ting når du ser treneren din vise slike følelser og den viljen til å vinne. Han vil være der ute sammen med deg, føle hvert eneste spark. Det er flott å vite at de er der med deg. Det er definitivt en likhet.

37 og langt fra ferdig

Alderen stopper mange, men foreløpig ikke James Milner. De som tror at 37-åringen har reist til vakre sør for å gradvis sikte inn en pensjonisttilværelse tar feil.

– Jeg har ikke kommet hit for å se de siste dagene an.

– Når kapteinen og visekapteinen drar, og det foreløpig bare er to nye, kan jeg forstå at noen tviler

– Når kapteinen og visekapteinen drar, og det foreløpig bare er to nye, kan jeg forstå at noen tviler

Den nye kapteinen sier at han forstår supporternes bekymringer før seriestart.

Nyheter 08.aug 22:03
Dette er Liverpools nye ledergruppe

Klopp bekrefter: Dette er Liverpools nye ledergruppe

En spiller har blitt lagt til i Klopps ledergruppe.

Nyheter 01.aug 11:27

– Jeg vil fortsette å presse på, jeg vil fortsette videre så hardt jeg kan og ta med meg spillerne rundt meg og presse dem også.

619 kamper gir han en solid 3.-plass på Premier Leagues maratonliste. Ryan Giggs’ 632 er innen rekkevidde. Gareth Barrys 652 er langt, men ikke umulig.

– Forhåpentligvis kan de presse meg, jeg kan presse dem og vi kan få en god sesong.

Sammen med en annen tidligere Liverpool-spiller, 35-årige Adam Lallana, vil han ha stor innflytelse på laget som endte på plassen bak de røde forrige sesong.

– Det spiller ingen rolle hvem som spiller mest, det handler om å bidra til saken og ha en vellykket sesong. Forhåpentligvis kan vi, som de eldre gutta, fortsette å pushe de yngre gutta til å utnytte potensialet sitt, pushe grensene deres og få mindsetet der det trenger å være og la dem blomstre.

Brigton serieåpner lørdag hjemme mot nykommeren Luton Town. Lørdag 7. oktober, i runde åtte, skal Liverpool til Amex.