– Når kapteinen og visekapteinen drar, og det foreløpig bare er to nye, kan jeg forstå at noen tviler

Den nye kapteinen sier at han forstår supporternes bekymringer før seriestart.

– Yeah, jeg kan absolutt forstå det på noen måter. Men jeg er ikke en veldig negativ person, så det ligger selvsagt ikke i hodet mitt å tenke slik, svarer Virgil van Dijk på spørsmål om han forstår supporternes bekymringer.

– Men det er klart at når mange spillere forlater laget, når kapteinen og visekapteinen drar, og det for øyeblikket bare er to nye spillere, og slik vi har spilt, med ballbesittelse er vi veldig gode, men defensivt er vi ikke like gode når vi slipper inn mål, så kan jeg forstå at noen tviler, forteller den ferske kapteinen til Liverpool-journalist Neil Jones.

Nye signeringer er vel og bra, men 32-åringen fokuserer første og fremst på at Liverpool må være mer stabile igjen.

– Men det viktigste som vi har sett gjennom årene er stabilitet, som en gruppe, alle i troppen. Vi får se om det kommer inn flere spillere, og så må vi være klare igjen for en lang sesong. Det kommer til å bli veldig tøft hvis vi ser på lagene rundt oss, men vi ønsker å være der oppe igjen, vi ønsker å utfordre igjen, og den eneste måten å gjøre det på er med den kontinuiteten vi har vist de siste årene, bortsett fra sist år som var veldig skuffende.

Alle må bidra med å fylle (tom)rommene

Som Van Dijk selv har nevnt, få lag mister kapteinen, visekapteinen og midtbaneankeret i samme vindu, og samtidig sikter oppover på tabellen.

– Spillerne som forlot oss var viktige karakterer i troppen, på og utenfor banen.

– Det er noe vi alle må fylle igjen. Gutta som kommer inn er etter min mening verdensklasse. Vi ser Macca og Dom og det er utrolig hvordan de opererer spesielt med ballen og prøver å venne seg til måten vi forsvarer oss på også.

Typer som Jordan Henderson, Roberto Firmino, Fabinho og James Milner blir heller ikke erstattet på noen uker, eller skal vi si måneder.

– Det er et pågående arbeid men det er roller som skal fylles og overtas og alle må gjøre det på sin egen måte, og jeg har stor tro på at det vil skje. Det har vært spillere som har gått ut som har spilt en stor rolle i suksessen, men andre må steppe opp. Det er en fin utfordring, etter min mening.

Har hatt møte for å forbedre det defensive

Nederlenderen vil ikke gi utfordringene og de nye konstellasjonene på midten skylda for at laget lekker inn baklengs.

– Vi forsvarer oss alle sammen.

– Det handler ikke kun om midtbanen eller spissene eller forsvarsspillerne, det er måten vi prøver å sette motstanderen under press på. Hvis de er under press kan de ikke spille ballen inn bak så lett og du er forberedt på det.

Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Kampkommentar og børs etter Darmstadt: Heldigvis og dessverre, akkurat nå er «Macca» den eneste som kan bekle den dype rollen

Hvis Liverpool ikke får kjøpt en ny midtbanespiller blir Alexis Mac Allister avgjørende for om 2023/24-sesongen lykkes.

Kommentar 07.aug 22:57
– Vi slapp inn ett mål igjen som vi ikke burde slippe inn, men det var en åpenbar feil som vi allerede har snakket om

– Vi slapp inn ett mål igjen som vi ikke burde slippe inn, men det var en åpenbar feil som vi allerede har snakket om

Klopp har allerede snakket med spillerne om baklengsmålet mot Darmstadt.

Forsvarslederen forklarer at det har vært lange samtaler i løpet av helgen for å løse de defensive problemene.

– Hvis du ser veldig svart-hvitt på det er det åpenbart forsvarsspillernes eller keeperens feil når du slipper inn mål. Men måten vi har sluppet inn de siste par målene, med baller inn bak var ikke godt nok forsvart og det har vi diskutert.

– Spesielt på søndag og dagen før hadde vi et langt videomøte der vi så på den siste linja. Det var veldig nyttig, måten du posisjonerer deg på og må være klar for baller bak og når lagene lukter at det er fare vil de gå for det. Det var et bra møte her om dagen, veldig tydelig og veldig direkte og det er det vi trenger for å lykkes.

Liverpool første oppgave og virkelige test, hvor svarene og fasiten betyr noe mer, kommer søndag mot et revitalisert Chelsea i London.

– Vi må være selvsikre, vi bør være selvsikre og vi bør fortsatt lære hver eneste dag. Vi bør være spente. Jeg er veldig spent, så la oss gi det et forsøk.

Chelsea - Liverpool ser du med V Sport PL/Viaplay fra 17:30 søndag.