Szoboszlai om farens innflytelse, tøffe perioder og Gerrard-tatoveringen:– Noen ganger tenkte jeg: «Hvorfor gjør jeg dette?»

Dominik Szoboszlai er evig takknemlig for farens bidrag i barndommen og ungdomsårene.

Dominik Szoboszlai avsluttet sin første Liverpool-måned nylig, og ungareren har vist seg frem så langt i oppkjøringen.

Han leverte en flott målgivende pasning til Luis Diaz mot Darmstadt, og har allerede fått vist frem reportoaret sitt på faste situasjoner.

I et intervju med The Athletic snakker midtbanespilleren om en spesiell, og til tider tøff barndom med faren som personlig trener.

– Jeg ville alltid bli fotballspiller, men det var selvfølgelig vanskelige perioder. Du så alle vennene dine gå på fester og nyte livet, mens jeg måtte opp tidlig om morgenen for å reise på treningsfeltet, starter han.

Szoboszlai, slik som en rekke andre profesjonelle fotballspillere, jobbet fra morgen til kveld for å bli best.

2018: Dominik Szbosozlais karriere har skutt fart de siste årene. Her fra en kamp i østerrisk andredivisjon med Liefering.

2018: Dominik Szbosozlais karriere har skutt fart de siste årene. Her fra en kamp i østerrisk andredivisjon med Liefering.

– Noen ganger tenkte jeg: «Hvorfor gjør jeg dette?». Jeg ville kose meg også, men faren min sa alltid: «Nei, du kan nyte det senere», og han hadde selvfølgelig rett.

Szoboszlais far, Zsolt, var også en profesjonell fotballspiller i sine yngre dager. Etter karriereslutt fulgte han sønnen opp, nesten som en heltidsjobb.

– Han har vært den største innflytelsen på livet mitt. Vi gjorde alt sammen. Når du er et barn vokser de fleste opp med at moren alltid er i nærheten. For min egen del var det min far, forklarer 22-åringen.

Spesielle øvelser og tatovering

Zsolt trente sønnen i flere år før karrieren skjøt fart i Østerrike. I intervjuet med The Athletic forklarer Dominik om flere spesielle treningsøvelser i tidlig alder.

Den ene gikk ut på å holde en golfball i hver hånd for å unngå å holde motspillere, og vinne ballen raskt tilbake.

– Hvis noen går forbi deg vil du ta tak i drakten hans, men faren min ville ikke la meg gjøre det. Han ville sørge for at jeg vokste opp uten slike vaner. Han gjorde noen spesielle ting, og jeg vil ikke si alle!

De fleste har nok fått med seg en tatovering på 22-åringens venstre arm. Den er inspirert av et sitat fra Steven Gerrard, som han fulgte tett i barndommen: «God gives you talent but if you don’t work and sacrifice a lot it will mean nothing».

– Jeg likte budskapet, forteller Szoboszlai.

Det var riktignok ikke enkelt for ungareren å få tillatelse til å ta den. Da måtte han gjøre noe helt spesielt for å imponere faren. Målet ble å slå RB Salzburgs løpetest på akademiet.

– Faren min sa: «Vil du inn på førstelaget må du slå den rekorden, og hvis du klarer det, kan du du ta tatoveringen. Jeg dro dit, slo rekorden, og tok tatoveringen».

STORTALENT: Dominik Szbosozlai spilte seg til fast plass på RB Salzburg i starten av 2019. Få måneder senere spilte han mot Roberto Firmino og Liverpool.

STORTALENT: Dominik Szbosozlai spilte seg til fast plass på RB Salzburg i starten av 2019. Få måneder senere spilte han mot Roberto Firmino og Liverpool.

Høye krav til seg selv

I skrivende stund forbereder Szoboszlai og troppen seg på sesongåpning mot Chelsea. Det vil bli ungarerens offisielle debut i rød drakt.

Et stort øyeblikk for 22-åringen, som har vært supporter av Liverpool siden barndommen.

– Jeg kom hit fordi jeg allerede elsket klubben, selv om jeg ikke spilte foran supporterne eller på stadionet. Jeg vil yte mitt beste, gjøre alt for klubben, gutta og meg selv. Jeg vil også vinne så mange trofeer som mulig, sier han til liverpoolfc.com i opptakten til kampen.

I løpet av sommeren har supporterne fått se en ung midtbanespiller som jobber hardt for lagkameratene sine. Szoboszlai er ikke redd for defensivt arbeid, eller legge igjen kilometerne Klopp krever av spillerne sine.

– Jeg gjør min greie. Hvis målene kommer, kommer de, hvis assistene kommer, kommer de. Dette er målet mitt: Laget skal være vellykket. Hvis laget lykkes, kommer til å lykkes som person, og som spiller, avslutter han.

«Situasjonen blir så uklar at nesten alt vi hører og leser om ender opp med å være langt unna virkeligheten»

«Situasjonen blir så uklar at nesten alt vi hører og leser om ender opp med å være langt unna virkeligheten»

David Lynch tar et oppgjør med Liverpools kritikere og viser til hvor vanskelig det er å bevege seg ut på overgangsmarkedet.

Kommentar 09.aug 20:50
Premier League-sjefen kommer med oppdatering om anklagene mot Manchester City

Premier League-sjefen kommer med oppdatering om anklagene mot Manchester City

– Regimer kommer og går. Imperier oppstår og faller. Det har vi allerede sett i Premier League i løpet av dens 32 år lange historie. City, antar jeg, vil lide samme skjebne til slutt.

Nyheter 09.aug 15:59