– Topplagene er veldig like i måten som de spiller på

Matt Beard jobber med å kutte forspranget opp til Chelsea, Manchester United, Arsenal og Manchester City på damesida.

Liverpool-damene er i sommer igjen med i AMOS Women's French Cup, og mandag kveld ble det 1-1 med påfølgende nederlag på straffer mot Paris Saint-Germain Féminine. 

– Det er bare vår andre kamp i preseason, så vi er fornøyde med at mange ting som vi har jobbet med på trening kom til syne. Jeg følte vi var veldig gode i 30 minutter av andre omgang. Det er selvsagt skuffende å tape kampen på straffespark men når det kommer til straffer, er det åpenbart et lotteri. Men jeg var fornøyd med mye av det vi gjorde i dag. Vi kan ta med oss mye selvtillit, mye lærdom mot et veldig godt lag taktisk inn i resten av vår preseason, oppsummerte Matt Beard etter kampen. 

Torsdag kveld er det duket for bronsefinale mot Atletico Madrid Femenino. De røde har kun en kamp i beina, Birmingham City Women søndag 20. august, og Beard varsler flere endringer.

– Vi har kun spilt en kamp denne preseason, så vi må rotere. Vi hadde planlagt minutter for spillerne i kveld. Dette handler egentlig om å utvikle det vi har jobbet med på trening. Det handler om å få alle i fysisk form og ved slutten av turneringa har vi tre kamper til før sesongen vår starter. Så, vi vil selvsagt bruke disse kampene mot europeisk motstand til å lære, som jeg tror blir en nøkkel for oss. Men vi vil rokkere på laget torsdag.

God matching for å nærme seg de beste

Tidligere har Beard pratet mye om hvordan nivået og avstandene vokser i Super League. 

– Jeg mener topplagene er veldig like i måten som de spiller på. Om du ser på Chelsea, Manchester City, Arsenal, de spiller veldig likt som PSG. Atletico vil bli litt annerledes.

Liverpool inngår samarbeid med Google, skal blant annet brukes til å tette gapet mellom damene og herrene

Liverpool inngår samarbeid med Google, skal blant annet brukes til å tette gapet mellom damene og herrene

AI (kunstig intelligens) er en sentral del av Liverpools nye partnerskap.

Nyheter 09.aug 12:21
Liverpool FC Womens terminliste for 2023/24 er her

Liverpool FC Womens terminliste for 2023/24 er her

Datoer og tidspunkter er bekreftet.

Nyheter 02.aug 12:58

Forrige sesong var det et gap fra serievinner Chelsea (58 poeng) og 2.-plass Manchester United (56), til Arsenal og Manchester City (begge 47 poeng). Aston Villa på 5.-plass tok 37 poeng. Liverpool endte på 7.

– For oss er det god læring å bare spille mot ulike lag, forskjellige spillere med ulike personligheter, ulike kulturer. Det vil bli annerledes på torsdag enn det var sist (mot PSG).

Nylig ble damelagets kamper i Continental League Cup sluppet.