Tre navn toppet Liverpools liste over Fabinho-erstattere - Caicedo, Lavia og denne karen

Boubacar Kamara er en spennende og ung midtbanespiller.

Da det i sommer ble klart at Fabinho ønsket å fortsette sin karriere i Saudi-Arabia, satte Liverpools analyseteam straks i gang jakten på en erstatter. To av overgangsmålene som ble identifisert, Romeo Lavia og Moises Caicedo, har vi lest fryktelig mye om de siste ukene. De spiller nå for Chelsea. 

Men et tredje navn ble også trukket frem som en potensiell erstatter for det brasilianske midtbaneankeret, ifølge The Athletic. Aston Villas unge franske midtbanespiller Boubacar Kamara er en spiller som kunne vært en langsiktig løsning i Jürgen Klopps lag. 

Nevner 11 (!) kandidater i Liverpools jakt på en midtbanespiller

Neil Jones:Nevner 11 (!) kandidater i Liverpools jakt på en midtbanespiller

Deadline Day nærmer seg stadig, men det er fremdeles over to uker igjen til overgangsvinduet lukkes.

Nyheter 16.aug 12:17
Jones var ikke å se på treningsbildene. Flere profiler manglet

Jones var ikke å se på treningsbildene. Flere profiler manglet

Scouseren usikker også til Newcastle-kampen.

Nyheter 22.aug 22:29

23-åringen ble hentet inn for å være en viktig brikke i Steven Gerrards Villa-lag i fjor sommer, og franskmannen startet de første kampene av sesongen, da lagets resultater var brukbare. Det endret seg da Kamara ble skadet i midten av september, og da han var klar for spill igjen i starten av november, hadde Gerrard fått sparken og Unai Emery tatt over. 

Historien om Villas forrykende sesong etter at spanjolen ble ansatt er godt kjent, og Kamara spilte en viktig rolle - spesielt i starten av Emerys tid på Villa Park. En ny ankelskade i april gjorde at sesongavslutningen ikke gikk helt etter planen, men i løpet av 24 kamper, der 21 var fra start, viste han seg som en solid defensiv midtbanespiller. I Villa spiller han gjerne sammen med Douglas Luiz dypt på midtbanen. Også Luiz er et navn som har dukket opp i forbindelse med aktuelle forsterkninger for Liverpool.

Et godt alternativ

Tar vi en titt på noen av tallene fra forrige sesong, ser vi at Kamara ville vært et fornuftig alternativ til Caicedo og Lavia. 23-åringen har mange av de samme kvalitetene, og det samme kan sies om mannen Liverpool valgte å kjøpe i sommer, Wataru Endo. 

Caicedo, Lavia, Endo og Kamaras prestasjoner i ligaen forrige sesong, per 90 minutter spilt. Tall fra Squawka.

Caicedo, Lavia, Endo og Kamaras prestasjoner i ligaen forrige sesong, per 90 minutter spilt. Tall fra Squawka.

Ut fra tallene kan vi se at Kamara ikke vinner ballen tilbake like ofte som de tre andre spillerne i sammenlikningen, men han er en trygg og god pasningsspiller og den ivrigste takleren av de fire. Han er også habil i hodespillet, og vinner også over halvparten av duellene på bakken. 

Så langt har det ikke blitt meldt om noen konkret interesse fra Liverpool for Kamara, og Villa vil neppe være villige til å selge spilleren ettersom sesongen allerede i gang. 

Kamara ble hentet gratis til Villa Park i fjor sommer etter at kontrakten med Marseille gikk ut. Like før overgangen gikk gjennom fikk han også sin debut for det franske landslaget.