VAR-dommer innrømmer at han bevisst skånet kameraten

Tidligere Premier League dommer Mike Dean har innrømmet at han bevisst unngikk å sende kompisen Anthony Taylor til VAR-skjermen for å spare han for hets.

Dean opererte som VAR-dommer under oppgjøret mellom Chelsea og Tottenham i august 2022.

I sluttminuttene av kampen ropte Chelsea på straffe i en situasjon hvor Tottenhams Cristian Romero tilsynelatende dro Marc Cucurella i bakken etter håret på en corner. På anbefaling av Dean vinket Anthony Taylor spillet videre, noe som førte til at Tottenham utlignet til 2-2 ved Harry Kane like etterpå.

Avgjørelsen skapte store kontroverser i etterkant, og nå har altså Mike Dean åpnet opp om hendelsen på podkasten til tidligere Crystal Palace eier Simon Jordan.

– Det var en veldig dårlig avgjørelse. Jeg overså den dumme luggingen på Chelsea mot Tottenham, som var patetisk fra mitt ståsted, sa han på podkasten, «Up Front with Simon Jordan».

– Hvis jeg hadde kunnet gjort det igjen, hadde jeg sendt Anthony [Taylor] til skjermen. Jeg visste at hvis jeg sendte ham til skjermen så kom han til å få problemer, siden han har hatt en helvetes kamp.

VAR-KONTROVERSJ: Cristian Romero og Marc Cucurella var spillerne i som var innblandet i VAR-kontroversjen.

VAR-KONTROVERSJ: Cristian Romero og Marc Cucurella var spillerne i som var innblandet i VAR-kontroversjen.

– Jeg sa til Anthony etterpå: Jeg ville bare ikke sende deg til skjermen etter det som har skjedd i kampen.

– Jeg ønsket ikke å sende ham fordi han er en kamerat så vel som en dommer, og jeg ønsket ikke at han skulle få mer hets enn han allerede hadde.

Dean ble ansatt som en dedikert VAR-dommer forrige sesong etter at han la opp som kampdommer på slutten av 2021/22 sesongen, hvor han fikk 550 kamper i Premier League.

Etter hendelsen på Stamford Bridge ble han satt på sidelinjen i to måneder og har foran denne sesongen blitt tatt ut av stillingen permanent.

Reaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i sosiale medier hvor mange stiller spørsmålstegn ved integriteten til Premier League dommerne.

Man kan jo lure på hvor mange lignende hendelser som har funnet sted siden VAR ble integrert inn i engelsk fotball, hvor VAR-dommerne med viten har unngått å sende hoveddommerne til skjermen fordi de ville unngå hets og oppstyr.

Presidenten av The Sports Journalists’ Association Darren Lewis tok til Twitter med sin mening.

«Ironisk nok har Mike Dean utilsiktet skadet Taylor- og Premier League-dommere som fortsatt jobber med disse kommentarene, langt mer enn han ville ha gjort hvis han bare hadde sendt kollegaen sin til skjermen. Ser ut til å bekrefte mange fans frykt - at *noen* VAR-dommere støtter «kameratenes» ukorrekte avgjørelser i frykt for å undergrave dem offentlig».

– Det er ingenting å hente i Salah-ryktene

Vil fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse:– Det er ingenting å hente i Salah-ryktene

Jürgen Klopp møtte pressen før Newcastle-kampen.

Pågående samtaler mellom Al-Ittihad og Salahs representanter

Pågående samtaler mellom Al-Ittihad og Salahs representanter

Liverpool har ingen planer om å selge Mohamed Salah.