Jürgen Klopp må igjen forsvare klubbens pengebruk på overgangsmarkedet

Det er ikke alltid så enkelt å være Liverpool-trener, ifølge Klopp.

I den lukkede delen av gårsdagens pressekonferanse åpnet Jürgen Klopp opp om sommerens overgangsvindu, og hvordan Liverpool må operere på markedet.

Anfield-klubben er på vei ut av et overgangsvindu med flere viktige spillere ut, og tre spillere inn. De fleste ønsker ytterliggere forsterkninger før vinduet lukkes på torsdag.

På sosiale medier er meningene svært ulike. Mange er fornøyd med kjøpene av Mac Allister, Szoboszlai og Endo, mens andre fokuserer på tapene av Moises Caicedo og Romeo Lavia.

Jürgen Klopp prøver å forklare hvorfor Liverpool ikke kan sammenlignes med enkelte andre klubber.

– Vi har vår situasjon. Det var ett år hvor penger ikke var en bekymring, etter salget av Phil (Coutinho). Da kunne vi gjøre to vanvittige overganger. Vi har alltid investert når vi har hatt behov for å forbedre oss, og det er bare Joe Gomez som er igjen fra laget jeg tok over. Det har vært mange overganger (i Premier League), men vi må gjøre det på vår måte, sa tyskeren ifølge Liverpool Echo.

ÅTTE ÅR: Joe Gomez er den eneste Liverpool-spilleren som har vært på Anfield lenger enn Jürgen Klopp.

ÅTTE ÅR: Joe Gomez er den eneste Liverpool-spilleren som har vært på Anfield lenger enn Jürgen Klopp.

– Det er lite rom for feil

Det er kanskje frustrerende å være Liverpool-supporter til tider, og kanskje spesielt denne sommeren. Før overgangsvinduet ble åpnet kom lovnadene om bruk av penger og en gjenoppbygging av troppen.

I skrivende stund har klubben brukt €130 millioner, og fått tilbake rundt €60 millioner. Det gir et resultat på €70 millioner netto.

– Vi har operert på vår måte, og klubben har ikke hatt noe valg. Det gjør selvfølgelig ting vanskeligere. Vi har ikke et problem, men det er vanskelig å sammenligne oss med andre lag. Vi må alltid treffe (på overganger), og det er lite rom for feil, mener Klopp.

Liverpool-treneren navngir ikke hvilke klubber han snakker om, men tyskeren har nok blant annet Chelsea i tankene. London-klubben har brukt over 1 milliard euro siden Todd Boehly tok over.

– Vi har klart oss bra, og jeg har ingen problemer (så lange andre klubber også holder reglene). Jeg sitter på all informasjonen og vet hva som er mulig og ikke mulig, men det ender ikke alltid slik jeg ønsker. 

NYTT TILSKUDD: Dominik Szoboszlai er Liverpools dyreste kjøp denne sommeren. 22-åringen kostet €70 millioner.

NYTT TILSKUDD: Dominik Szoboszlai er Liverpools dyreste kjøp denne sommeren. 22-åringen kostet €70 millioner.

Den voksende frustrasjonen blant supporterne nådde nye høyder da Moises Caicedo- og Romeo Lavia-overgangene gikk i vasken, og en mer ukjent Wataru Endo ble hentet inn.

Jürgen Klopp følger tydelig med på sosiale medier, og vet godt om misnøyen blant enkelte. Han ber supporterne ta rykter med en klype salt.

– Det er alltid opphetede diskusjoner på overgangsmarkedet, og jeg kan ikke huske et eneste overgangsvindu hvor alle har vært fornøyd. Noen vil at vi skal gjøre en ting, og andre noe annet.

– Jeg er alltid glad når vinduet lukkes. Jeg er ikke sikker på hvor mye av det som står i avisene stemmer, men ved flere anledninger har jeg ikke engang kjennskap til spilleren (vi linkes til), avslutter tyskeren.

– Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det

– Dette er noe nytt, det er utfordrende for alle, og vi må lære å håndtere det

Det forlengede overgangsvinduet i Saudi-Arabia skaper hodebry for Jürgen Klopp.

Hincapie, Salah og Kone – spørsmålene er mange inn i den siste uken av overgangsvinduet

Full oversikt:Hincapie, Salah og Kone – spørsmålene er mange inn i den siste uken av overgangsvinduet

Liverpool linkes stadig til midtstoppere og midtbanespillere, samtidig som flere spillere kan forsvinne ut dørene.

Innsikt 25.aug 19:33