Bielsa skal satse på Darwin som midtspiss

Darwin Nunez skal satses på i det nye Uruguay-laget uten Suarez og Cavani.

Darwin Nunez debuterte for Uruguay helt tilbake i 2019, og står til nå med 16 landskamper og tre mål. Nå har de fått legendariske Marcelo Bielsa som landslagssjef, og nå er det Liverpool-spissen det skal satses på i «nye Uruguay».

Veteranene Luis Suarez (Gremio) og Edinson Cavani (Boca Juniors) er utelatt fra Bielsas første «skikkelige» tropp. I sommer tok han kun ut unge spillere og utelot alle stjernene, men nå er det VM-kvalifisering og alvoret starter.

The Athletic skriver at Nunez har hatt flere samtaler med Bielsa over video de siste ukene, og har fått klare instrukser om hva landslagssjefen vil at han skal gjøre.

Starter mot Chile

Uruguay starter sin vei mot VM i Canada, Mexico og USA kl. 01.00 natt til lørdag, når Chile kommer til Estadio Centenario i Montevideo. Da er det ventet at det Darwin som starter som midtspiss.

Nunez skal ha fått råd om hvordan han bør time løpene sine for å gi seg selv bedre sjanser, og Bielsa skal ha gitt tips om hvordan han skal sette sjansene sine – men hovedfokuset skal ha vært på hvordan Nunez kan hjelpe laget heller enn at laget skal hjelpe Nunez, skriver The Athletic.

24-åringen fortalte om en samtale med den nye landslagssjefen i forrige uke.

– Bielsa viste meg noen av kampene mine, og korrigerte noen av tingene jeg gjorde. Det var et eksempel der motstanderen hadde alle sine spillere bak ballen, og han sa «ikke løp foran den andre midtstopperen, løp inn i bakrommet slik at han mister kontrollen på deg», sa han.

Det er forventet at Bielsa vil bruke sin foretrukne 4-1-4-1-formasjon på landslaget, der Darwin blir midtspissen.

Dagens mest oppsiktsvekkende statistikk

Dagens mest oppsiktsvekkende statistikk

Liveblogg Fre. 08.09. 13:38
Nå må vi nyte ham mens vi kan!

Nå må vi nyte ham mens vi kan!

Mohamed Salah blir i Liverpool – og med det har vi en aller tiders mulighet til å få en veldig god og underholdende sesong.

Kommentar Tor. 07.09. 21:00