The Athletic:Derfor ble ikke Ryan Gravenberch hentet tidligere i overgangsvinduet

Liverpool hadde 21-åringen på radaren i flere år, og nå har de fått tak i ham.

Ryan Gravenberchs overgang til Liverpool ble fullført på Deadline Day, da Jürgen Klopp og co endelig lyktes i jakten på 21-åringen.

Ifølge James Pearce og Simon Hughes i The Athletic begynte samtalene med hans tidligere og nåværende agenter, Rafaela Pimenta og Jose Fortes Rodriguez, allerede tidlig på våren og ikke sent i august.

Et møte med Gravenberchs far i Nederland fikk Liverpool det klarsignalet de trengte.

«Liverpools sjefsspeider Barry Hunter fløy til Nederland for å møte Ryan Senior. Faren har vært en vitkig del av 21-åringens karriere så langt. Han kom hjem med positive nyheter etter hva som ble sagt», skriver Pearce og Hughes.

Allerede på det tidspunktet var Gravenberch lei av tingenes tilstand i Bayern, og ønsket en overgang for å få mer spilletid. The Athletic skriver at han allerede på det tidspunktet var villig til å gripe enhver mulighet for å bli en del av Jürgen Klopps Liverpool.

PÅ BENKEN: Ryan Gravenberch spilte bare 559 minutter i Bundesliga forrige sesong.

PÅ BENKEN: Ryan Gravenberch spilte bare 559 minutter i Bundesliga forrige sesong.

Men selv med begrenset spilletid under Julian Nagelsmann og senere Thomas Tuchel, sto Bayern på sitt: Gravenberch var ikke til salgs. Det endret seg i løpet av de siste 72 timene av overgangsvinduet.

«Klubben innså at det passet bedre for dem å ta pengene, enn må ha en misfornøyd spiller i troppen».

Foretrakk Liverpool

I følge flere rykter var Manchester United svært  interessert i å hente 21-åringen, men Erik Ten Hag valgte heller å gå for Fiorentina-spiller Sofyan Amrabat. Marokkaneren ble klar for klubben på samme dag som Gravenberch ble Liverpool-spiller.

«Gravenberchs hjerte hadde allerede bestemt seg for Anfield», skriver Pearce og Hughes.

21-åringen reagerte slik da han hørte You'll Never Walk Alone mot Aston Villa:

Fra supporterne sitt perspektiv kunne overgangen til Gravenberch virke som et lite panikkjøp på overtid, etter tapte overgangssaker i Moises Caicedo og Romeo Lavia. Det stemmer imidlertid ikke, ifølge The Athletic.

«Liverpool speidet Gravenberch nøye helt siden hans ungdomsdager i Ajax. Han ble den yngste spilleren i klubbens historie til å spille Eredivise, under trener Erik ten Hag».

Etter fem år endte det til slutt med en overgang til Liverpool, og i de neste årene skal Gravenberch spille under Jürgen Klopp på Anfield. Det var en viktig faktor i 21-åringens beslutning.

«Han kjente til Klopps tidligere suksesser og talentutvikling. Han snakket også med Van Dijk og Gakpo om livet i klubben før han kom, skriver Pearce og Hughes.

Ryan Gravenberch valgte å takke nei til Nederland U21 for å forberede seg på å spille for Liverpool. Nederlenderen kan få sin debut når de røde møter Wolverhampton lørdag neste uke.

Gravenberch får mye kritikk for valget sitt

Gravenberch får mye kritikk for valget sitt

Ryan Gravenberch har takket nei til å spille for U21-landslaget. Nå får han kjeft av både U21-sjefen og landslagssjefen.

Voldsomt til landslagsgubbing

Voldsomt til landslagsgubbing

Nederland bør heller tenke på at de kanskje kan få midtbanespilleren sin tilbake på et nivå der han er aktuell for skikkelig landslagsfotball.

Kommentar 05.sep 21:00