Direkte involvert i 201 ligamål på 223 kamper

Kun Thierry Henry har nådd 200 på færre kamper

Mohamed Salah kom ikke på scoringslisten i lørdagens kamp mot Wolverhampton, men det var hans tre involveringer som ble helt avgjørende for at Liverpool fikk med seg alle tre poengene.

Harvey Elliotts avslutning på overtid skiftet retning i en Wolves-forsvarer og vil bli ført opp som selvmål i statistikken, så den assisten får han ikke bokført – men at han var nest sist på scoringene til Cody Gakpo og Andy Robertson er det ingen tvil om.

Dette var Salahs 61. og 62. målgivende i Premier League – i tillegg til hans 139 scoringer. Det betyr at han har vært direkte involvert i 201 ligamål.

Kun Henry

Ifølge Opta er det kun Thierry Henry som har vært involvert i 200 Premier League-mål på færre antall kamper enn Salah.

Mens egypteren brukte 223 kamper, gjorde Henry det på 206 kamper.

Det er ikke så langt opp til Steven Gerrard, som var direkte involvert i 212 mål for Liverpool (120 mål og 92 målgivende).

Gerrard er nummer 10 på listen over spillerne med flest målpoeng i Premier League-historien. Teddy Sheringhams 222 (146 mål og 76 målgivende) er også innenfor rekkevidde, og med en veldig god sesong kan han kanskje også ta igjen Sergio Agüero på åttendeplass med 231 (184 mål og 47 målgivende). Alan Shearer topper listen med 324 (260 mål og 64 målgivende).

Salah har nå mål eller målgivende i sine 11 siste Premier League-kamper, noe de som spiller Fantasy Premier League helt sikkert har merket seg.

– Liverpool kommer til å kjempe om tittelen

– Liverpool kommer til å kjempe om tittelen

Wolves-manageren spår at Liverpool kommer til å være et topplag denne sesongen.

Et helt annet lag etter at colombianeren kom på banen

Spillerbørs og folkebørs etter Wolves - Liverpool 1-3Et helt annet lag etter at colombianeren kom på banen

Det var en seier som satt langt inne!

Kommentar 16.sep 15:31