– Du har alltid noen som går inn i et rom og går godt overens med alle

Jürgen Klopp kjente godt til fotballspilleren Dominik Szoboszlai, men ikke personligheten.

Det er vanskelig å finne adjektiver som ikke er brukt om Liverpools nysignering, Dominik Szoboszlai. 22-åringen har tatt Anfield med storm etter sommerens overgang og har på rekordtid blitt en svært viktig spiller for Jürgen Klopp.

I løpet av sesongstarten har han spilt samtlige minutter i Premier League, og blitt benyttet som innbytter i ligacupen og Europa League.

Klopp kjente godt til Szoboszlais ferdigheter som fotballspiller, men han har blitt overrasket over hvilken mentalitet han har brakt inn i troppen.

– Han har en imponerende personlighet, han er smart og veldig trivelig. En veldig god gutt som er hyggelig med alle. Du har alltid noen som går inn i et rom og går godt overens med alle, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

De fleste har nok sett langskuddet mot Leicester, men det skader aldri å se det en gang til:

En enorm fysikk

Det er svært sjelden at nye spillere blir sendt rett inn i Jürgen Klopps ellever, men Szoboszlai er tydelig en svært spesiell spiller.

– Han var inne på laget med en gang og var så glad for å komme hit. Det var veldig hyggelig å se hvor mye det betydde for ham. Når du er i en slik modus, er det godt utgangspunkt for å spille din beste fotball. Det har han gjort helt fra starten av, fortalte Klopp.

De fleste forventer at 22-åringen vil starte sin sjette strake Premier League-kamp mot Tottenham, selv om har har spilt mange minutter den siste tiden.

– Han er i veldig god fysisk form, og har tatt ting veldig raskt. Resten lærer vi sammen steg for steg, fortalte Klopp.

I Red Bull-klubbene ble Szoboszlai ofte benyttet ute på kanten eller i mer offensive roller på midtbanen. På Anfield har posisjonen endret seg, og det har gitt raske resultater.

– Han hadde aldri tidligere spilt den posisjonen han spiller for oss nå, på den måten. Det er en fryd å jobbe med ham, avsluttet tyskeren.

Szoboszlai og Liverpool reiser til London for å møte Tottenham lørdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay fra 18:30.

Tottenham er på vei til å kvitte seg med «Spursy»-stemplet

Tottenham er på vei til å kvitte seg med «Spursy»-stemplet

Tottenham ser skumle ut under Ange Postecoglou, med James Maddison i storform.

Innsikt 29.sep 20:27
– Jeg hadde Liverpool-plakater på gutterommet

– Jeg hadde Liverpool-plakater på gutterommet

Ange Postecoglou fikk spørsmål om sin tidligere favorittklubb på fredagens pressekonferanse.

Nyheter 29.sep 19:07