– Jeg hadde Liverpool-plakater på gutterommet

Ange Postecoglou fikk spørsmål om sin tidligere favorittklubb på fredagens pressekonferanse.

Ange Postecoglou har tatt Premier League med storm etter overgangen til Tottenham, og lørdag kveld får han endelig muligheten til å møte sin favorittklubb i barndommen i en tellende kamp.

Australieren har tidligere vært åpen om at han var en stor Liverpool-supporter i ung alder. På 70- og 80-tallet fulgte han nøye med da de røde laget historie på Anfield.

Det fikk Tottenham-treneren selvfølgelig spørsmål om på fredagens pressekonferanse.

– På den tiden gikk du enten ene veien eller den andre veien, og det virket som de bare viste Liverpool eller Manchester United da. Et par av mine beste venner valgte United, så jeg gikk den andre veien for å holde det interessant, sa Postecoglou.

TIDLIG INSPIRASJON: Sir Kenny Dalglish var en av Postecoglous store helter i barndommen.

TIDLIG INSPIRASJON: Sir Kenny Dalglish var en av Postecoglous store helter i barndommen.

På gutterommet i Melbourne hadde Postecoglou plakater av flere kjente Liverpool-spillere og -managere.

– Som alle barn hadde jeg plakater på veggen, og Liverpool var laget mitt. Men man vokser opp, og ting endrer seg. Jeg pleide også å elske Happy Days den gangen, men jeg har ikke bilder av The Fonz på veggen min i dag. Sånn er bare livet, fortsatte han.

Sitater fra 2013

Det er kanskje ikke så klokt å avsløre sin store interesse for Liverpool bare få timer før de står på motsatt banehalvdel. Australieren er flink til å forklarte bort hvor hjertet ligger, men han vil få problemer med å kvitte seg med disse uttalelsene fra da Liverpool besøkte Melbourne Victory-sjefen og hans klubb i 2013.

– Jeg vokste opp som Liverpool-supporter, og følelsen er at jeg er blitt trener på grunn av den fotballklubben. Spillere som Kevin Keegan og Kenny Dalglish ble heltene mine, og jeg leste historier om Bill Shankly. Jeg elsket den kulturen, og alt de representerte, sa han den gangen.

PRE-SEASON: Postecoglou (t.v.) var Melbourne Victory-trener da Liverpool kom på besøk sommeren 2013.

PRE-SEASON: Postecoglou (t.v.) var Melbourne Victory-trener da Liverpool kom på besøk sommeren 2013.

I 2013 nevnte han flere Liverpool spillere og trenere da han fikk spørsmål om inspirasjonen til å bli fotballtrener.

– Jeg vokste opp med historier om Bill Shankly, Bob Paisley, The Boot Room, Ronnie Moran, Joe Fagan, Roy Evans. Den filosofien har blitt en del av meg. De spilte ballbesittende fotball før det ble en trend i dagens fotballverden.

Selv om mye kan ha endret seg for Postecoglou de siste årene, er det ingen tvil om at lørdagens kamp vil bli spesiell for ham, etter flere tiår som supporter.

Liverpool reiser til London for å møte Tottenham lørdag kveld. Kampen sendes direkte på V Sport PL og Viaplay fra 18.30.

Melwood er offisielt åpnet!

Melwood er offisielt åpnet!

Herrelagets tidligere treningsanlegg blir kvinnelagets nye hjem de neste årene.

Bajcetic har fått en liten skade. Trent blir med mot Spurs

Bajcetic har fått en liten skade. Trent blir med mot Spurs

Jürgen Klopp kom med en oppdatering på skadesituasjonen.