Tottenhams nye trener er Liverpool-supporter

Ange Postecoglu så opp til Bill Shankly og Bob Paisley i oppveksten.

I morgentimene tirsdag ble Ange Postecoglou bekreftet som Tottenhams nye sjef.

Den gresk-fødte australieren, som kanskje er et mer ukjent fjes for mange, har jobbet seg til Premier League via Australia, Japan og til slutt Skottland og Celtic.

57-åringen tok over den skotske klubben i 2021. Denne sesongen bidro han sterkt til at klubben vant serien, cupen og ligacupen. Kanskje bedre kjent som «The Treble».

I sammenheng med Tottenhams annonsering har flere eldre sitater blitt dratt opp. Tilbake i 2013, da Postecoglu trente Melbourne Victory i hjemlandet, fortalte han pressen om at Liverpool spilte en viktig rolle i karrierevalget.

– Jeg vokste opp som Liverpool-supporter, og følelsen er at jeg er blitt trener på grunn av den fotballklubben. Spillere som Kevin Keegan og Kenny Dalglish ble heltene mine, og jeg leste historier om Bill Shankly. Jeg elsket den kulturen, og alt de representerte, sa han da ifølge This Is Anfield.

LEGENDE: Bill Shankly er en av Postecoglou sine aller største idoler. Det er også flere tidligere Liverpool-trenere.

LEGENDE: Bill Shankly er en av Postecoglou sine aller største idoler. Det er også flere tidligere Liverpool-trenere.

Pressekonferansen fra 2013 ble etterfulgt av Liverpools treningskamp mot hans Melbourne Victory. Like før avspark fikk han vitne 95 446 supportere synge You’ll Never Walk Alone før avspark.

– Jeg vokste opp på historier fra Bill Shankly, Bob Paisley, the Boot Room, Ronnie Moran, Joe Fagan, Roy Evans. Hele den gjengen, fortsatte han.

Det var spesielt Liverpools taktikk på den tiden som interesserte australieren mest. En filosofi som også har blitt tatt godt imot hos Tottenham under Mauricio Pochettino.

– Den filosofien har blitt en del av meg. De spilte ballbesittende fotball før det ble en trend i dagens fotballverden.

Kampen mellom Brendan Rodgers sitt Liverpool-lag og Postecoglou sitt Melbourne Victory endte 2-0 til de røde. Iago Aspas og Luis Suarez scoret målene den gang.

57-åringen ser nok frem til å møte de røde i løpet av de neste sesongene. Han har signert en 4-årskontrakt med London-klubben.

Han blir Tottenhams nye manager

Han blir Tottenhams nye manager

Tottenhams managerjakt ser ut til å gå mot slutten.

Nyheter 04.jun 18:38
Liverpool i samtaler med to franskmenn – Mac Allister på medisinsk sjekk

Fabrizio Romano:Liverpool i samtaler med to franskmenn – Mac Allister på medisinsk sjekk

Det kan bli en hektisk uke i korridorene på Anfield.

Nyheter 06.jun 11:59