En ny problemstilling har blitt fremmet av europeiske toppklubber, som ønsker regelendringer for Saudi-Arabia

Liverpool har solgt to spillere til Midtøsten denne sommeren.

Denne uken har European Club Association (ECA) avholdt sin generalforsamling. På møtet har Saudi-Arabias inntog i det europeisk overgangsmarkedet blitt et tema.

Den nyrike ligaen har så langt brukt £755 millioner på spillerkjøp denne sommeren. I 2020 var summen £54 millioner.

Liverpool er et av lagene som har solgt spillere til Midtøsten. Jordan Henderson ble hentet av Steven Gerrards Al-Ettifaq for £12 millioner, mens Fabinhos pris endte på £40 millioner.

Nå ønsker europeiske klubber forsikringer om at overgangssummene vil bli mottatt, ifølge The Guardian-journalist Nick Ames. Han er på plass i Berlin, hvor ECA har hatt møtene.

«Saudiaraberne har blitt alvorlige aktører i fotballen, og nå er det et ønske om å sikre at klubbene er beskyttet i tilfelle manglende betaling. Bekymringene skal ha blitt diskutert bak lukkede dører på ECAs generalforsamling», skriver Ames.

ECA representerer de største europeiske ligaene, inkludert Premier League.

STORE PENGEBELØP: Fabinho ble solgt til Al-Ittihad for en overgangssum på £40 millioner.

STORE PENGEBELØP: Fabinho ble solgt til Al-Ittihad for en overgangssum på £40 millioner.

«Klubbene søker forsikringer om at de har innflytelse over de saudiarabiske klubbene i tilfelle forpliktelser (på overgangsmarkedet) ikke blir oppfylt», skriver han videre.

I UEFA-land, som for eksempel England, kan klubber bli utstengt fra turneringer hvis det er utestående betalinger involvert. Saudi-Arabia er imidlertid ikke med i UEFA, noe som skaper problemer.

«Reglene har begrenset innvirking på avtaler som gjennomføres utenfor Europa. FIFA kan bli bedt om å gi sikkerhet for at selgende klubber mottar pengene sine om nødvendig».

Dette kan, og blir nok, et tema hvis Mohamed Salah selges til Saudi-Arabia i fremtiden. Egypterens overgangssum ligger for øyeblikket på rundt £200 millioner (ryktes), en prislapp veldig få fotballklubber i verden har råd til å betale.

Påstår at Saudi-Arabia har gitt opp – for denne gang

Påstår at Saudi-Arabia har gitt opp – for denne gang

Alt tyder på at Mohamed Salah blir værende i Liverpool FC, og at Al-Ittihad har gitt opp for nå.

Fluminense-presidenten bekrefter at Liverpool prøvde seg på André i sommer

Fluminense-presidenten bekrefter at Liverpool prøvde seg på André i sommer

Det går mot en januarovergang for 22-åringen.