Oppdatert 12.15:Arbeidet rundt Anfield kan bli gjenopptatt tirsdag

Firmaet som bygger den nye tribunen er konkurs.

Anfield Road End-utvidelsen har blitt et større og større problem for Liverpool de siste månedene, og for øyeblikket taper klubben store summer grunnet den stadig utsatte utvidelsen

I midten av august kom nyheten om at The Buckingham Group, som har hovedansvar for prosjektet, kunne bli satt under administrasjon. Få dager senere ble det observert at arbeidere forlot Anfield.

Tirsdag formiddag har det kommet en ny oppdatering på situasjonen. David Lynch skriver at Buckingham Group, som har hovedansvar for prosjektet, er konkurs.

«Byggefirmaet som hadde ansvaret for Anfield Road-utvidelsen har blitt satt under administrasjon. Det er ikke funnet en ny kjøper, noe som har resultert i at nesten 500 arbeidsplasser er gått tapt», skriver han for This Is Anfield.

Fortsatt uklart når Anfield-arbeidet ferdigstilles - så mye taper Liverpool på utsettelsen

Fortsatt uklart når Anfield-arbeidet ferdigstilles - så mye taper Liverpool på utsettelsen

De økonomiske tapene øker for hver kampdag.

Klubben håper fortsatt at hele Anfield Road Stand kan åpnes i oktober

Klubben håper fortsatt at hele Anfield Road Stand kan åpnes i oktober

Klubbens daglige leder har kommet med en oppdatering, og bekrefter at byggingen har stanset.

Det er riktinok lys i enden av tunnelen. Lynch skriver videre at kilder internt i Liverpool har opplyst om at klubben jobber hardt for å få på plass en ny kontrakt med et nytt firma.

I skrivende stund er planen fremdeles at den utvidede tribunen skal stå klar i oktober. 

Arbeidet kan starte tirsdag

En times tid etter Lynchs første artikkel, kom han med ytterliggere informasjon.

«Vi forstår det slik at endelige avgjørelse angående Buckinghams skjebne har tillatt kontroll over området å gå tilbake til Liverpool. Arbeidere kan kanskje bli sett på område allerede i dag (tirsdag)».

Lynch skriver videre at klubben vil arbeide raskt for å inngå en avtale med et nytt firma som vil få ansvaret for resten av prosjektet. Gjennopptakelsen av arbeidet vil sannsynligvis ikke påvirke bruken av den nedre delen av tribunen.

«Klubben planlegger å beholde så mange av Buckinghams nåværende entrepenører og personell som mulig for å gjennomføre arbeidet så raskt som mulig. This is Anfields kilder understreker at ingen beslutning er tatt enda», skriver han.