Klubben håper fortsatt at hele Anfield Road Stand kan åpnes i oktober

Klubbens daglige leder har kommet med en oppdatering, og bekrefter at byggingen har stanset.

Liverpools plan har vært at nye Anfield Road Stand skulle bli åpnet til sesongstart, med en ny kapasitet på 61 000 på Anfield.

I sommer ble det klart at det måtte bli utsatt og at tribunen ikke ble klar, og i forrige uke kom meldingen om at Buckingham Group som bygger tribunen kan bli satt under administrasjon. Alt arbeid har stoppet, men hjemmekampen mot Bournemouth kunne fortsatt bli spilt.

Den kampen ble spilt foran 49 699 tilskuere, og det blir trolig også kapasiteten i de to neste hjemmekampene mot Aston Villa 3. september og West Ham 24. september. Målet har vært at den øvre delen av den nye tribunen skal gjøres klar i landslagspausen i oktober, og være klar mot Everton 21. oktober.

Nå spørs det om det er mulig å få til – men daglig leder Billy Hogan sier at det fortsatt er håpet uten at han vil gi falske forhåpninger.

– Alt stort arbeid ble stoppet torsdag morgen etter at meldingen kom, så det har påvirket planleggingen vår. Timing og alt er veldig flytende akkurat nå, og det er mye usikkerhet på hvordan vi ligger an, og med tiden vil det bli klarere. Det er viktig at vi ikke gir falske forhåpninger, men vi ønsket å komme med en oppdatering, sier Hogan til klubbens nettsider.

– Vi annonserte for noen uker siden at vi kom til å ha en trinnvis åpning, og den planen har vi fremdeles. Vi vil fortsette å komme med oppdateringer når vi får dem, og vil ha mer klarhet de neste ukene om tidsplanen for å fullføre prosjektet. For å si det enkelt, så er ting litt på vent nå etter nyhetene vi fikk på torsdag, og det må få sin konklusjon før vi kan fortsette, sier han.

Stor usikkerhet, men målet er fortsatt oktober

Hogan sier at de nå må avvente, men at målsetningen er oktober.

– Planen vår var at tribunen skulle være klar til Bournemouth-kampen, og vi så i ukene og månedene frem mot det at tidsplanen røk at det ikke ville gå, så derfor gikk vi ut med den meldingen i forrige uke om at det ble en trinnvis åpning og hvordan vi lå an med åpningen. Da så vi at det måtte skje på de første kampene av sesongen – og det er fortsatt det som er planen vår, sier amerikaneren.

– Vi har snakket om å ha tribunen åpen i oktober, og vi har så klart diskutert usikkerheten som denne kunngjøringen gir. Vi sikter oss fortsatt inn på oktober, men det vi jobber med nå er å få på plass planer. Det er utrolig mye jobb som pågår i bakgrunnen, og det har det gjort helt siden vi ble klar over Buckinghams intensjoner, slik at vi sørget for at det ville få så liten innvirkning som mulig.

Klubben venter nå på hva som skal skje med Buckingham Group.

– Vi vil ikke gi falske forhåpninger, men vi trenger en plan å jobbe mot. Det er vanskelig å legge den planen med tanke på det som nå skjer, men vi jobber gjennom det etter å ha fordøyd kunngjøringen på torsdag og jobbet de siste dagene med hvilke følger det vil ha for oss dersom Buckingham blir satt under administrasjon, med hensyn til vår kontrakt med dem og planene og strategiene som er lagt, sier Hogan, som også beklager til supporterne for at dette har skjedd.

Kapasiteten på Anfield kommer til å være rundt 50 000 helt til den øvre delen av tribunen er klar.

Morton endelig tilbake på treningsfeltet

Morton endelig tilbake på treningsfeltet

Tyler Morton nærmer seg spill etter å ha mistet hele oppkjøringen.

Solanke kan bli solgt - Liverpool bør håpe på budkrig

Solanke kan bli solgt - Liverpool bør håpe på budkrig

Overgangssommeren 23.aug 14:32