– For meg var det ikke en modig avgjørelse

Jürgen Klopp forklarer at han aldri følte det var noen risiko å gi Jarell Quansah muligheten fra start i Premier League.

Den store overraskelsen i startoppstillingen i bortekampen mot Wolves forrige helg var den 20 år gamle midtstopperen Jarell Quansah. Warrington-gutten hadde bare et halvt år fra League One av seniorerfaring før denne sesongen, men nå står han med tre seiere av tre mulige i Premier League. 

To ganger som innbytter, og så fra start i en vanskelig bortekamp fra Molineux, som han kom veldig godt fra. 

Før kampen mot West Ham på Anfield har Jürgen Klopp forklart at det ikke var en risikabel avgjørelse å gi 20-åringen muligheten. 

– Han leverte en strålende sesongoppkjøring for oss og fortjente å starte den forrige kampen. Noen vil kanskje si det var risky, men for meg var det ikke en modig avgjørelse. Vi hadde Ibou som var mer eller mindre klar etter å ha trent i to dager, men vi trengte ikke å ha hastverk med å få han tilbake, sier Klopp. 

Quansah var stødig i første omgang da mange av lagkameratene slet med å finne fotfeste, og i andre omgang bidro han godt til snuoperasjonen før han gikk ut med krampe. 

– Det var fint å se at han hadde et smil om munnen etter kampen. Nå har han tre kamper og ni poeng - ikke så verst, sier Klopp.

«Sier alt om hans kvaliteter»

Virgil van Dijk snakket før kampen mot LASK om hvor imponert han er over den unge lagkameraten, og kapteinen vier spalteplass til Quansah også i sin tekst i kampprogrammet til West Ham-kampen. 

«Noe av det mest positive med seieren over Wolves var prestasjonen til Jarell Quansah i midtforsvaret. Det er alltid fint å se en ung spiller slå gjennom, og vi er heldige i Liverpool som har et akademi der det finnes mange av dem, enten det er Trent, Curtis, Stefan, Doak eller noen av de andre som har vært i og rundt troppen», skriver nederlenderen. 

«Men av åpenbare grunner følger jeg litt ekstra med på Jarell, og jeg kan trygt slå fast at han kan være stolt av måten han har spilt på». 

Van Dijk skriver at Quansah fint klarte å skjule eventuelle nerver han hadde før kampen, og at han spilte som om han hadde langt mer erfaring på dette nivået enn han i realiteten har. 

«Nå har han tatt det viktige første steget og vist at han kan prestere på dette nivået. Neste utfordring for Jarell er å utnytte erfaringen maksimalt ved å fortsette å prestere på trening, og å ta vare på alle muligheter som skulle komme». 

«Det at han blir vurdert som god nok til å starte en Premier League-kamp for Liverpool sier alt om hans egenskaper, så forhåpentligvis vil han nå bare bli bedre og bedre». 

Om det blir fornyet tillit for Quansah i søndagens kamp mot West Ham på Anfield gjenstår å se. Nå er van Dijk tilbake fra suspensjon, Joel Matip i god form og Ibrahima Konaté skadefri.

– Han var helt fantastisk, og jeg er veldig stolt av ham

– Han var helt fantastisk, og jeg er veldig stolt av ham

Virgil Van Dijk fikk muligheten til å skryte av sin «nye» lagkamerat på torsdagens pressekonferanse.

Melding om skade var del av en hemmelig plan for Jarell Quansah

Melding om skade var del av en hemmelig plan for Jarell Quansah

Jarell Quansah meldte forfall til U20-landslaget, men ikke på grunn av skade. I stedet la Liverpool en hemmelig plan for å forberede unggutten til sin første start i Premier League, skriver David Lynch.

Kommentar 18.sep 16:43