Robertson etter Villa-seieren:– For oss er Mohamed Salah en Liverpool-spiller

Andy Robertson gikk langt i å bekrefte at egypteren blir værende på Anfield denne sesongen.

Andy Robertson, Mohamed Salah og Liverpool dominerte Aston Villa hjemme på Anfield søndag, og tok en oppskriftsmessig 3-0 seier mot Birmingham-klubben.

Egypteren, som stadig ryktes til Saudi-Arabia, scoret et av målene og virket å være svært fornøyd med tingenes tilstand på Merseyside.

Det har riktignok ikke stoppet ryktene, og siste nytt fra engelske journalister er at Liverpool forventer et nytt bud før det saudi-arabiske vinduet stenger på torsdag.

Robertson derimot har lagt overgangssagaen bak seg.

– Vi holder slike spekulasjoner på avstand, og Mo gjør det samme. Vi lar andre snakke om det. Troppen vår er som den er, og den troppen blir værende, sa skotten etter søndagens seier.

Mohamed Salah publiserte dette bildet på sosiale medier mandag formiddag.

– Han er en mønsterproff. Han lar andre ta seg av den delen av spillet, og han har alltid vært dedikert til Liverpool. Det så du også med dagens prestasjon, fortsatte Robbo.

Engelske medier har de siste dagene meldt om at Salah skal være åpen for en overgang til Midtøsten, men at den avgjørelsen står på Liverpool. Det siste, og eneste budet fra Al-Ittihad så langt hadde en verdi på £150 millioner.

– Vi bekymrer oss ikke. For oss er Mohamed Salah en Liverpool-spiller, og vi tror det vil være realiteten i overskuelig fremtid. Klubbens holdning er at budet ble avvist. Det er spekulasjoner rundt mange spillere, og alt handler om hvordan vi håndterer det. Han har åpenbart taklet det fint.

Fornøyd med sesongstarten

Inn mot høstens første landslagspause står Robertson og Liverpool med 10 poeng på fire kamper. Ifølge 28-åringen har det også vært et vanskelig kampprogram.

– Det har vært en god start. Vanskelige kamper, tøffe utfordringer med utvisninger, men jeg føler vi har spilt godt. Vi vokser som et lag, og forhåpentligvis fortsetter det.

LEDER: Andy Robertson avsluttet kampen som Liverpool-kaptein søndag.

LEDER: Andy Robertson avsluttet kampen som Liverpool-kaptein søndag.

Hans mangeårige backkollega Trent Alexander-Arnold leverte også en knallgod kamp mot Aston Villa. 24-åringen gikk ut på gressmatten som Liverpools kaptein, og leverte den målgivende pasningen til Dominik Szoboszlai.

I sluttminuttene måtte han dessverre forlate banen med en skade, og Robertson tok over kapteinsbindet.

– Det er selvfølgelig et stolt øyeblikk for ham, hans familie og alle som kjenner ham. Den endte med skade, men forhåpentligvis er han OK. Vi krysser fingrene, avsluttet skotten.

Robertson er tatt ut til Skottlands landslagstropp. Blåtrøyene står med fire av fire seire i EM-kvalifiseringen før møtet Kypros på fredag. 

«Hvordan setter man en prislapp på følelsen av håp og tro på at et nytt, fantastisk Klopp-lag er i blomstring?»

Dette skriver avisene:«Hvordan setter man en prislapp på følelsen av håp og tro på at et nytt, fantastisk Klopp-lag er i blomstring?»

Engelske journalister er ikke i tvil. Dersom Liverpool klarer å motstå saudiarabiske rijaler denne uken, er nåtiden og fremtiden lys for Jürgen Klopps nye lag.

Innsikt 04.sep 14:01
– Ingen forventet vel null baklengsmål i denne kampen?

Fikset sesongens første «clean sheet»:– Ingen forventet vel null baklengsmål i denne kampen?

Joe Gomez og Joel Matip fikset Liverpools første «clean sheet» denne sesongen.