Fikset sesongens første «clean sheet»:– Ingen forventet vel null baklengsmål i denne kampen?

Joe Gomez og Joel Matip fikset Liverpools første «clean sheet» denne sesongen.

Det var få, om noen, som ikke forventet baklengsmål i helgen. Virgil Van Dijk og Ibrahima Konate var ute med suspensjon og skade, og i fraværet av duoen måtte Joel Matip og Joe Gomez levere varene mot et meget spennende Aston Villa-lag.

I de tre første serierundene har Alisson måtte plukke en ball ut av eget nett, men mot Birmingham-klubben kom sesongens første «clean sheet», med noe utskjelte Joe Gomez i midtforsvaret.

– Dette er et annet lag, og jeg tror det er viktig (å påpeke), men som alltid: Vi må ikke bli høye på oss selv. Det har vært mye forandringer i år, men guttene har funnet seg godt til rette. Dette er bare begynnelsen, og vi må fortsette å utvikle oss, sa midtstopperen etter kampslutt.

Søndagens kamp markerte Gomez sin 200. kamp i karrieren (Liverpool/Charlton). Det kunne, og kanskje burde vært langt flere, men skader har satt en stopper for 26-åringen.

Nå virker det som han å være tilbake i godt gammelt slag.

ALLSIDIG: Joe Gomez startet kampen på midtstopperplass, og avsluttet som høyreback.

ALLSIDIG: Joe Gomez startet kampen på midtstopperplass, og avsluttet som høyreback.

– Klopp har vært tydelig på at vi ikke har startet kampene godt. Det var fokuset i dag, og jeg tror vi klarte det. Dom (Szoboszlai) hadde en flott scoring, og det hadde en enorm effekt på oss. Det ble også flere mål, men for oss vat det viktig å opprettholde fokuset gjennom hele kampen og forsøket å beholde kontrollen, konkluderte Gomez.

Etter avgangene til James Milner, Jordan Henderson og Roberto Firmino er 26-åringen den spilleren med lengst fartstid i klubben, til tross sin unge alder. I løpet av den tiden har han vært høyt oppe og langt nede.

– Ting endrer seg kontinuerlig, og du må være klar når som helst. Det er noe jeg prøver å bygge på. Jeg forplikter meg til å gjøre mitt beste for laget hver dag. Selvfølgelig er det hyggelig (å nå 200 kamper) på et individuelt nivå, men de tre poengene er langt viktigere.

Mange har tvilt

Joe Gomez fikk fortjent mye skryt etter prestasjonen mot Aston Villa, selv om mange allerede hadde avskrevet 26-åringen som en solid forsvarsspiller.

«Ingen forventet vel null baklengsmål i denne kampen? Hvis Gomez ikke var en så hyggelig type, kunne han kanskje blitt fristet til å svare på noen tweets søndag kveld, eller minne noen mennesker på hva de har skrevet eller sagt om ham tidligere», skriver Liverpool-journalist Neil Jones mandag morgen.

Det gjenstår selvfølgelig å se om midtstopperens form vedvarer, men mye tyder på at Klopp plutselig har fått en meget god backup på stopperplass.

«Jeg er en av dem som har tvilt på ham, og jeg mener fortsatt at Liverpool burde ha hentet en midtstopper i sommer, men dette var ham på sitt beste. Bortsett fra kampen mot City i fjor, kan jeg ikke komme på en mer imponerende forestilling siden 2019/20-sesongen, skriver han videre.

Virgil Van Dijks suspensjon kan fremdeles bli forlenget, og det har kommet lite nytt rundt Ibrahima Konates skade. Det er ikke usannsynlig at Joe Gomez igjen vil få sjansen mot Wolverhampton om et par uker. 26-åringen har iallfall lagt inn en god søknad om mer spilletid fremover.

– En maskin, eller hva?

Szoboszlai hylles:– En maskin, eller hva?

Alt tyder på at Dominik Szoboszlai vil bli et fantastisk kjøp av Liverpool.

– Det har ikke sett ut som Salah har tenkt på noe annet enn kampen

– Det har ikke sett ut som Salah har tenkt på noe annet enn kampen

Etter kampen mot Aston Villa kom det nye spørsmål om Mohamed Salah og fremtiden hans.