Bekreftet:FSG har solgt en en liten del av Liverpool FC

John Henry har kommet til enighet med det amerikanske sportsinvesteringsfirmaet Dynasty Equity.

Det bekrefter Liverpool Football Club på sine hjemmesider torsdag ettermiddag.

«Fenway Sports Group kunngjorde i dag at det globale sportsinvesteringsfirmaet Dynasty Equity har gjennomført en strategisk investering i Liverpool FC», skriver klubben.

FSGs president Mike Gordon sier dette om salget:

«Vårt langsiktige engasjement for Liverpool er sterkere enn noen gang. Vi har alltid sagt at hvis det er en investeringspartner som er riktig for klubben, ville vi benytte muligheten til å sikre klubbens langsiktige økonomiske styrke og fremtidige vekst».

Paul Joyce i The Times skriver at det skal være snakk om en kjøpssum på mellom £80 til £160 millioner. Det er ikke kjent hvor stor andel av klubben Dynasty Equity nå eier.

Store prosjekter og høye utgifter

Dynasty Equitys inntreden i klubben vil ikke påvirke klubben på overgangsmarkedet, ifølge The Times-journalisten.

«Pengene vil ikke ende hos Jürgen Klopp, men vil bidra til å styrke klubbens balanse ved å nedbetale gjeld etter overganger og prosjekter».

Liverpools regnskap fra juni 2022, viste en nettogjeld på £74 millioner, med en intern selskapsgjeld på £71 millioner. Disse tallene inkluderer ikke kjøpet av Melwood eller utgiftene knyttet til Anfield Road End-prosjektet, skriver Joyce.

«Liverpool har brukt £50 millioner på AXA-senteret, £80 millioner på utvidelsen av Anfield, og nylig kjøpte de Melwood kjøpt for omtrent £12 millioner. Klubben har også tapt rundt £100 millioner på grunn av pandemien».

«Klubben hadde mer gjeld enn det FSG var komfortable med, og investeringsavtalen vil hjelpe med ønsket om å gjøre klubben mer økonomisk robust».

Med dagens nyheter er det lite som tyder på at Liverpool FC vil bytte eiere i løpet av den nærliggende fremtiden.

Et skademareritt har satt en stopper for stortalentet – men nå begynner situasjonen å lysne

Et skademareritt har satt en stopper for stortalentet – men nå begynner situasjonen å lysne

Preston-sjef Ryan Lowe forventer at Calvin Ramsay snart er tilbake i spill.Med kapteinsbindet rundt armen storkoste scouseren seg som høyreback

Med kapteinsbindet rundt armen storkoste scouseren seg som høyreback

Curtis Jones kunne spilt overalt på banen, ifølge Jürgen Klopp.