Hansi Flick fikk sparken etter sjokktapet mot Japan – hevder Klopp er tyskernes drømmesignering

Managerløse Tyskland skal arrangere EM om ni måneder.

I går kveld var Wataru Endo og Japan på plass i Wolfsburg for å møte Tyskland til en vennskapskamp. Blåtrøyene, med kaptein Endo i spissen, ydmyket tyskerne og vant hele 4-1 i Volkswagen Arena.

Bare et døgn etter kampen kom bekreftelsen: Hansi Flick er ferdig på det tyske landslaget, ni måneder før EM på hjemmebane.

Tyskland, som ikke er med i EM-kvalifiseringen, møter Frankrike i Dortmund tirsdag. Da er det tidligere storscorer Rudi Völler som skal lede laget.

Det vil han nok ikke gjøre neste år, ifølge Fabrizio Romano. Journalisten skriver på Twitter at det tyske fotballforbundet vil starte jakten på Flicks arvtager.

En av de som nevnes flittigst er selvfølgelig Jürgen Klopp, som Jan Åge Fjørtoft omtaler som Tysklands drømmesignering før EM 2024.

«Tyskernes drøm er Klopp. De vil nok prøve å overtale ham til å ta jobben og fortsette i Liverpool. Jeg tipper at han avslår det tilbudet», skriver nordmannen.

Fullt fokus på Liverpool

Det er nok sannsynlig at Tyskland vil prøve seg på Jürgen Klopp, selv om han avviste jobben så sent som i sommer.

– Jobben som landslagstrener er og ville vært en stor ære. Problemet som står i veien for det er min lojalitet. Jeg kan ikke bare forlate Liverpool nå og si at jeg vil ta over Tyskland i en kort periode. Det fungerer ikke slik, og tilbudet er ikke på bordet engang, sa tyskerne i juli ifølge The Athletic.

Nå vil nok tilbudet komme til Klopp, så spørs det hvor fristende det er å få muligheten til å lede sitt eget land i EM på hjemmebane.

– Hvis jeg på et tidspunkt skal gjøre det (lede Tyskland), må jeg være tilgjengelig. Det er jeg ikke for øyeblikket. Jeg har et ansvar overfor klubben. Jeg har ikke tenkt over hva jeg vil gjøre etter at jeg forlater Liverpool.

Det er ingenting som tyder på at Jürgen Klopp vurderer Tyskland-jobben for øyeblikket, men han vil nok bli linket til jobben så lenge den er ledig.

The Independent-journalist Miguel Delaney skriver at det tyske fotballforbundet vurderer Oliver Glasner (tidligere Wolfsburg, Frankfurt) og Ralf Ragnick (tidligere Manchester United, RB Leipzig). Klubbløse Julian Nagelsmann nevnes også av flere kilder.

Står overfor flere viktige avgjørelser de to neste årene

Kontraktskabalen:Står overfor flere viktige avgjørelser de to neste årene

Fire spillere forlot Liverpool gratis i juni, og i løpet av de neste to årene kan det bli enda flere.

Innsikt 10.sep 17:03
– Akkurat nå er Xabi Alonso en bedre kandidat enn Gerrard

– Akkurat nå er Xabi Alonso en bedre kandidat enn Gerrard

Jürgen Klopp kan bli værende i Liverpool i lang tid, men tyskerens kontrakt utløper i 2026.