Hevder investeringen er på 123 millioner pund

Dynasty Equity har kjøpt en veldig liten del av Liverpool FC.

Torsdag kom bekreftelsen på at Fenway Sports Group har solgt en liten del av Liverpool FC til New York-baserte Dynasty Equity.

Ifølge David Lynch, som skriver en ukentlig spalte her på liverpool.no, var summen de betalte 123 millioner pund. Det skriver han for This is Anfield. Paul Joyce i The Times har tidligere skrevet at summen er på mellom 80 og 160 millioner pund. 

Vi vet foreløpig ikke hvor mange prosent av klubben Dynasty Equity nå eier. Ifølge James Pearce i The Athletic vil det trolig være et sted mellom 1,9 og 3,8 prosent, dersom en følger Forbes som verdsetter klubben til 4,3 milliarder pund. This is Anfield skriver vil være rundt tre prosent av klubben.

Vil brukes på gjeld

Investeringen vil ikke bli brukt til overganger eller daglig drift av Liverpool FC, men er øremerket til å redusere klubbens gjeld og dekke kostnader klubben har hatt med å utvide Anfield Road Stand og tilbakekjøpet av Melwood. 

Den nye tribunen er ventet å koste 80 millioner pund, mens Melwood kostet 12 millioner pund.

Det er under et år siden nyheten sprakk om at FSG var på jakt etter nye investorer, og var åpne for å selge Liverpool FC. Slik situasjonen er nå, med salget til Dynasty Equity, skal jakten på en investor være over ifølge The Athletic.

FSG har solgt en en liten del av Liverpool FC

Bekreftet:FSG har solgt en en liten del av Liverpool FC

John Henry har kommet til enighet med det amerikanske sportsinvesteringsfirmaet Dynasty Equity.

Denne uken handler quizen om Liverpool og Spurs-møtene

Denne uken handler quizen om Liverpool og Spurs-møtene

Hvor mange klarer du?

Supporterklubben 28.sep 16:24