– Jeg er glad for å kunne vise hvem jeg er og at det gikk så bra

Wataru Endo spilte sin hittil beste kamp for Liverpool.

Det er snart seks uker siden Liverpool gjorde det overraskende kjøpet av Wataru Endo. Endo var Stuttgart og Japans kaptein, og kostet de røde 16 millioner pund – men det var det at det var et navn så få hadde sett bli linket til de røde kombinert med hans alder på 30 som gjorde det så overraskende.

Japaneren har så langt spilt seks kamper for Liverpool, og den sjette var den klart beste. Liverpool.no hadde ham som banens beste i 3-1-seieren mot Leicester City onsdag kveld.

Statistikken sier at han traff med 47 av 52 pasninger (90 prosent), og vant tilbake ballen 13 ganger – mer enn noen annen i rødt. Dette sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen:

– Se på Wataru, og måten han vokste inn i kampen på og hvor dominerende han var i den andre omgangen. Hvordan han vant ballen og spilte den videre. Han spilte ballen mellom linjene ganske ofte, og spilte en super kamp.

Hovedpersonen selv var veldig fornøyd med hvordan det gikk.

– Jeg nøt det. Jeg synes jeg spilte bedre enn i de andre kampene, og er glad for at eg jeg kan vise hvem jeg er. Defensivt prøver jeg å tilpasse meg. Slik jeg spilte i andreomgangen var slik jeg ønsket å spille mot Newcastle og i Europa League-kampen, men jeg forsto at jeg trengte litt tid. Det føltes så bra å spille 90 minutter, og jeg følte at jeg gjorde en forskjell, sier han til The Athletic

– Dersom jeg kan fortsette å spille slik som jeg gjorde i andreomgangen, så håper jeg at jeg får mer spilletid i Premier League. Jeg føler meg klar, og må prestere slik i hver kamp.

Første skoledag

Endo har slitt litt med tempoet i noen av sine kamper så langt – og spesielt mot LASK for en uke siden var det lite som stemte. Mot Leicester så han helt annerledes ut.

– Systemet er annerledes, og spillet går hurtigere. Posisjonen min her er også litt høyere enn den har vært tidligere. Manageren vil ikke bare ha meg foran forsvaret, så jeg må stå høyere og prøve å få ballen hele tiden. Her må vi vinne hver eneste kamp, men jeg føler ikke et press på grunn av det. Jeg er ydmyk, men har en innstilling om at jeg er her fordi de har troen på meg. Jeg gleder meg over å være en del av det. Dette er drømmen min, og jeg stortrives. Vi har gjort det veldig bra så langt.

Nå har også ting løst seg utenfor banen, og han har fått familien sin på plass.

– Det var en stor dag for meg, siden de fire barna mine startet på sin nye skole. Jeg har ikke fått hørt med dem enda hvordan det gikk, men jeg gleder meg til å høre alt om det. Jeg er så glad for at familien min endelig er her. Vi har flyttet inn i et nytt hus, og alt er bra. Jeg gleder meg veldig til å se dem. Familie er alt for meg, sier Endo.

Hevder investeringen er på 123 millioner pund

Hevder investeringen er på 123 millioner pund

Dynasty Equity har kjøpt en veldig liten del av Liverpool FC.

Alt tyder på at Alexander-Arnold blir klar til helgen

Alt tyder på at Alexander-Arnold blir klar til helgen

Se bildene fra torsdagens trening. Nå er det Tottenham som står for tur.